Haberler

    Ayna Süsleme Teknikleri Nelerdir?

    Evinizde yapabileceğiniz ayna süsleme ve ayna çerçevesi tekniklerini sizinle paylaşıyoruz. Bu teknikler sayesinde kullanmadığınız ya da çok beğendiğiniz fakat evinizde kullanamadığınız aynalarınıza dekor verebilirsiniz. Peki aynalarınızı nasıl süsleyebilir ve onları yeniden dekor edebilirsiniz? İşte ayna süsleme ve ayna çerçevesini yapmak için 10 güzel ayna süsleme teknikleri...

    Ayna süsleme teknikleri sayesinde evinizde kullanmadığınız aynalarınıza yeni bir görünüm kazandırabilirsiniz. Bu dekorların en güzel tarafı ise elinizde olan malzemeleri değerlendirerek

    geri dönüşüme katkı sağlamak olacaktır. Ayna süsleme teknikleri ve ayna çerçevesini yapmak için 10 güzel ayna süsleme yöntemlerini sizinle paylaşttık.

    Ayna süsleme teknikleri:

    1) Plastik kaşık ile ayna süsleme

    Evinizdeki plastik kaşıkları kullanarak aynalarınıza yeni bir çerçeve kazandırabilir ve süsleyebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken şey ise; plastik kaşıkların sap kısımlarını kırmanız gerekiyor. Daha sonra kaşıkları istediğiniz renge boyayabilirsiniz. Bu karşıkları aynanızın çevresine ya da dekore etmek istediğiniz yere yapıştırın. Bu sayede aynanızı dekor amaçlı kullanabilirsiniz.

    2) İnci ile ayna süsleme

    İncileri aynanın çevresine yapıştırarak modern bir tasarım elde edebilirsiniz. Dilerseniz köşesine bir çiçek ekleyerek şık bir görünüm elde edebilirsiniz.

    3) Karton ile ayna süsleme

    Aynanızın çevresine karton ile şekil verebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken şey; kartona şekil vermek olacaktır. Elinizdeki kartonları fotoğrafta ki gibi gül şekli vererek, daha şık gözükmesini sağlayabilirsiniz.

    4) Keçe ile ayna süsleme

    Okul öncesi etkinliklerde kullanılan keçe ile dekor amaçlı ayna çerçevelerinizi de süsleyebilirsiniz.

    Tek yapmanız gereken yapmış olduğunuz keçe çalışmalarını ayna çevresine yapıştırmanız gerekmektedir.

    5) Pvc boru ile ayna süsleme

    Pvc plastik su boruları ile ayna süslemek size ilginç gelebilir ancak, ortaya modern tasarımlar çıkmaktadır. Tek yapmanız gereken; pvc boruları keserek, birbirlerine şekilli olacak şekilde yapıştırmak.

    6) Halat ile ayna süsleme

    Halat birçok dekoratif ürünlerde kullanılmaktadır. Özellikle minder, puf, sehpa ve masa yapımında çok kullanılır. Ancak aynaların çevresini süslemek için de çok güzel bir süsleme fikridir.

    7) Çöp şiş ile ayna süsleme

    Çöp şiş, kürdan gibi malzemeler ile ister boyayarak isterseniz vernik atarak dekoratif çerveçeler elde edebilirsiniz.

    8) Sprey boya ile ayna süsleme

    Sprey boya dekorasyon fikirlerinde en çok kullanılan malzemeler arasındadır. Özellikle ayna çerçevesi süslemelerinde de en etkili malzemelerden biridir. Dantel desenli bardak altı kağıtları veya tepsi kağıtlarını ayna kenarlarına süsleme yapmak için iyi bir fikirdir.

    9) Deniz kabukları ile ayna süsleme

    Henüz yaz devam ederken, topladığınız deniz kabukları ile aynalarınızı süslemeye nedersiniz? Farklı çeşit deniz kabukları ile ayna çerçevisini süsleyebilir, aynalarınıza dekor verebilirsiniz. Deniz kabukları bilindiği gibi dekoratif alanlarda en çok kullanılan ürünler arasındadır.

    10) Tahta mandal ile ayna süsleme

    Ahşap mandalları sprey boya ile veya sadece olarak ayna çerçevesi yapımında kullanabilirsiniz. Özellikle de oval duvar aynalarında tercih edebilirsiniz.

    Kaynak: Pembenar / Kadın

    Plastik Kadın Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title