Haberler

Ayna'daki Gökyüzü"

Yönetmen Mesut Uçakan, TRT için "Aynadaki Gökyüzü" ismiyle yeni bir dizi filmin hazırlığını yaptıklarını belirterek, " Dizide, siyasette kendini bulan, statükoya siyasi planda başkaldıran kahramanlar yerini alacak" dedi.

Yönetmen Mesut Uçakan, TRT için "Aynadaki Gökyüzü" ismiyle yeni bir dizi filmin hazırlığını yaptıklarını belirterek, " Dizide, siyasette kendini bulan, statükoya siyasi planda başkaldıran kahramanlar yerini alacak" dedi.

AA muhabirine dizi hakkında bilgi veren Uçakan, dizide 1970'li yılların anlatılacağını vurgulayarak, "Dizide  6'ıncı Filo'nun tekrar tekrar İstanbul'a gelişi, buna solcu gençlerin tepki göstermesi, Beyazıt'a kızıl bayrak çekilmesi gibi olaylar var. Bir de daha da önemlisi Milli Türk Talebe Birliği'ne (MTTB) molotof kokteyli atılarak şehit edilen Mustafa Bilgi olayı var" diye konuştu.

Dizinin bu olayların yaşandığı dönemi anlatmaya çalışacağını dile getiren Uçakan, şunları kaydetti:

"Bunlar biraz arka planda akan öyküler. Ön plandaki kahramanlarımız da o dönemin sanat ve siyaset alanından, bazıları gerçek, bazıları yarı gerçek, bazıları da tamamen hayali kahramanlardır. Seyircinin, baktığı zaman, bilgisi olanın tanıyabileceği isimler olacak. Tabii herkesin bildiği Necip Fazıl Kısakürek, Şule Yüksel Şenler, Sezai Karakoç gibi gerçek karakterlerimiz de olacak."

Mesut Uçakan, dizide ayrıca kültür sanat alanında, sinemada büyük eserlerle o dönemin gündemine oturmuş çalışmalar yapan ekibin serüvenlerinin de olacağına dikkati çekerek, "Siyasette kendini bulan, statükoya siyasi planda başkaldıran kahramanlar yerini alacak" ifadelerini kullandı.

Çekimlerin hazırlık safhasında olduğunu aktaran Uçakan, "Bir taraftan cast hazırlanıyor, diğer taraftan ekip kuruluyor, bir yandan da mekanlar oluşturuluyor. Çekimlerin 1,5 ay içinde başlamasını istiyoruz. Yeni sezona diziyi yetiştirmek çabasındayız. TRT, Yedi Güzel Adam'la güzel bir çalışma yaptı. Bir misyon projesiydi. Bu da bir misyon projesi. Yakın tarihe, ilk defa o döneme, cesur, güzel bir bakış atmaya çalışıyoruz" dedi.

Öte yandan, Mesut Uçakan'ın Sütlüce Parkı'nda verdiği iftara, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, yazar İhsan Kabil, Abdurrahman Dilipak ve oyuncu İsmail Hakkı Ürün gibi isimlerin yanı sıra çok sayıda yazar ve sinemacı katıldı.

İftarda Yücel Çakmaklı, Ayşe Şasa, Ahmet Uluçay,  Ahmet Beyazıt, Erol Mermer ve Ömer Lütfi Mete gibi sinemacılar ve yazarlar anıldı.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Mesut Uçakan İstanbul Kültür Sanat Haberler

title