Haberler

Ayna: 'Çetelerin Üzerine Gidemezsiniz'

DTP Eş Başkanı ve Mardin Milletvekili Emine Ayna, 'Siyasal İktidarınızı, İçerdeki Güç Dengeleriyle Vardığınız Bazı Anlaşmalar Üzerine İnşa Ettiğiniz İçin Siz Bu Çetelerin Üzerine Gidemezsiniz' Dedi.

DTP Eş Başkanı ve Mardin Milletvekili Emine Ayna, ''Siyasal iktidarınızı, içerdeki güç dengeleriyle vardığınız bazı anlaşmalar üzerine inşa ettiğiniz için siz bu çetelerin üzerine gidemezsiniz'' dedi.

Ayna, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, DTP Genel Başkanı Nurettin Demirtaş'ın tutuklu bulunmasını eleştirdi. Ayna, ''Genel Başkanımız 65 gündür tutuklu bulunmasına rağmen, tutuklu olduğu dosyadan hala mahkemeye çıkarılmadı. Bu hukuksuzluğa derhal son verilmesi ve biran önce duruşmasının gerçekleştirilerek genel başkanımızın serbest bırakılmasını ısrarla talep ediyoruz. Genel başkanımız tutuklu olduğu sürece, hepimiz kendimizi tutuklu sayacağız'' diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, ''Ergenekon bitmiş değil, daha gerisi var. Mücadele için yasal düzenleme de yapacağız'' dediğini belirten DTP Eş Başkanı Ayna, şunları söyledi:

''Başbakan, Şemdinli için de 'Sonuna kadar gideceğiz' demişti. Her şeyden önce bu çeteleri yaratan sistemi, yani savaş mekanizmasını çözmek zorundayız. Varsa iradeniz, cesaretiniz, kararlı ve samimiyseniz, sonuna kadar, uzandığı yerlere kadar gidersiniz, geçmişle yüzleşirsiniz. Ama siyasal iktidarınızı, içerdeki güç dengeleriyle vardığınız bazı anlaşmalar üzerine inşa ettiğiniz için siz bu çetelerin üzerine gidemezsiniz.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title