Haberler

Ayman: Din ile Siyaset Spora Karıştırılmamalı

Trabzonspor'un Mısırlı Oyuncusu Ayman Abdelaziz, Din ile Siyasetin Spora Karıştırılmaması Gerektiğini Söyledi.

Trabzon spor'un Mısırlı oyuncusu Ayman Abdelaziz, din ile siyasetin spora karıştırılmaması gerektiğini söyledi.

Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde düzenlenen toplantı öncesinde basın mensuplarına, Ayman Abdelaziz'in Sivas spor maçında yaptığı faulün ardından yaşanan olaylar izlettirildi.

Daha sonra açıklamalarda bulunan Ayman, Balili'ye yaptığı faulün normal bir faul olduğunu savunarak, “Pozisyonda başka bir şey yoktu. Balili'ye taban ile bir müdahalem olmadı. Futbolun içinde bir fauldü. Daha sonra da sarı kart ile ceza aldım, ama bu pozisyonun ardından yaşanan olaylarda Musa da Mehmet Yıldız da vardı. Onlar da herkese saldırıyordu” dedi.

7 yıldır Türkiye'de futbol oynadığını dile getiren Ayman, şöyle devam etti:

"5 yıldır da Balili burada. Aramızda belki de 10 tane maç yaptık, hiçbir şey olmadı. Yıllardır Türkiye'deyim. Bugüne kadar bir şey yapmak istesem yapardım. Neden Arap-İsrail savaşı şeklinde söylüyorlar, anlamıyorum. Burada bir olay yaşandı ve Futbol Federasyonu karar verecek. Onlar belki böyle konuşarak Futbol Federasyonunun vereceği kararı etkilemek istiyorlar."

Ayman, din ve siyasetin spora alet edilmesinin yanlış olduğunu ifade ederek, "Çünkü orada dini karıştırmamak lazım. Biz spor yapıyoruz. Spora din ve siyaset karıştırılmamalı" diye konuştu.

"BALILI'DEN ÖZÜR DİLEMEDİM"

Ayman, dün Sivassporlu oyuncu Balili'yi telefonla aradığını ancak kendisinden özür dilemediğini söyledi.

Olaya insancıl baktığını kaydeden Ayman, şöyle devam etti:

"Arayıp ayağının durumunu sordum. O da bana bir problem olup olmadığını sordu. Bana, 'biz arkadaşız' dedi. Ben de 'problem yok, arkadaşız' dedim, ama saha içinde benim tarzım böyle. Antrenmanlarda da böyle oynuyorum. 28 yaşına girdim. Bu saatten sonra oyun tarzımı değiştiremem. Futbol içinde her pozisyona girebilirsin, ama futbol dışı hiçbir şey yapmam."

"ÜZERİMİZDE BASKI YOK"

Bordo-mavili takımın üzerinde bir baskı olmadığını ifade eden Ayman, "Rahatız, ama bu ligin ilk maçıydı. Kazanmak istiyorduk. Bizim her zaman şampiyonluk hedefimiz var. Bunun için de her maçı kazanmamız lazım. Hepsi bu. Stres falan yok. Bu yaşananların bizi etkilememesi lazım. Çünkü önümüzde Gençlerbirliği Oftaş Spor maçı var. Şu ana kadar herhangi bir karar çıkmadı. Şu anda Trabzonspor önde ve 3 puan bizde. Bana göre sonucun böyle olması lazım. Çünkü bizim suçumuz yok. Ceza gelebilir, ama 3 puan bizim olmalı."

“Balili'nin, (Ayman ve El Saka futbolu bırakmalı) şeklindeki açıklamalarını nasıl değerlendiriyorsunuz” şeklindeki soruya ise Ayman, şu yanıtı verdi:

"Yapacak bir şey yok. Kendi görüşü. Ben seyrediyorum El Saka'nın da problemi olmuyor. Konyaspor maçlarını izliyorum. Aralarında problem olmuyor. Balili santrfor, El Saka savunma oynuyor. Bir şey yaşanmıyor onların arasında da. Bizim açımızdan bir problem yok. Biri hatırlatsın, biz hangi maçta küfür etmişiz? Çıksın söylesinler."

Ayman, taraftarın sahaya inmesiyle ilgili olarak ise "Onlar da maçı başından beri seyrettiler. Rakibin çok faul yapıp, hakemin kayıtsız kaldığını gördüler. İş oraya geldi. Bizim pozisyonda da olay oldu. Onlara da insan olarak bakmak lazım. Çok sabrediyorlar, ama nereye kadar sabredebilirler? Ben futbolcuyum, hakem hakkında konuşmak istemiyorum. Çünkü sonuçta hakem o" diye konuştu.

Alacakları seyircisiz oynama cezasının kendilerini çok fazla etkilemeyeceğini kaydeden Ayman, "Taraftar önemli, bizi destekliyor, ama 3 puan daha önemli. Lig uzun bir maraton. 3 puan çok şeyi değiştirebilir. Bu 3 puanla şampiyon olabiliriz” dedi.

-MISIR'DAN ARADILAR-

Ayman, kendisini Mısır'dan arayanların olduğunu da kaydederek, “Beni ailem ve arkadaşlarım arıyor. Olayın ne olduğunu soruyorlar. Yaşananları Mısır'da spor içinde bir olay olarak görüyorlar. Bana sadece niye maçın tatil edildiğini soruyorlar” dedi.

(SE-AK-SSG)

12:49 15/08/07"

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title