Haberler

Aykut Kocaman: "Henüz İlk Yarı Bitti, 1-0 Öndeyiz"

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, UEFA Avrupa Ligi 3'ncü Tur ilk maçında Çek Cumhuriyeti'nin Viktoria Plzen takımını deplasmanda 1-0 mağlup ettikleri karşılaşmanın ardından yaptığı açıklamada, küçük de olsa bir avantaj yakaladıklarını...

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, UEFA Avrupa Ligi 3'ncü Tur ilk maçında Çek Cumhuriyeti'nin Viktoria Plzen takımını deplasmanda 1-0 mağlup ettikleri karşılaşmanın ardından yaptığı açıklamada, küçük de olsa bir avantaj yakaladıklarını belirterek, "Henüz ilk yarı bitti. 1-0 öndeyiz" dedi.

Maçın ardından açıklamalarda bulunan Aykut Kocaman, "Çok organize, ofansif gücü yüksek bir takımla oynadık. Bu anlamda bugünkü oyun kimseyi aldatmasın. Rakibin ofansif zafiyetleri Fenerbahçe futbol takımının çok doğru oynamasından kaynakladı. Henüz ilk yarısı bitti, 1-0 öndeyiz. Küçük de olsa avantaj yakaladık. Turu çevirecek çapta bir takımla oynayacağımızı unutmayacağız" diye konuştu.

Rövanş maçında da aynı oyunu oynamak istediklerini belirten Aykut hoca, "Alışkanlık uzun maratonda önemli. Geçen sezon Süper Final'de yakaladığımız oyunu yakalamak önemli. İkinci maçta da bu oyunu devam ettirmeye çalışmamız çok önemli" dedi. Fenerbahçeli futbolcu Bekir İrtegün ise, zor bir mücadeleden galip ayrıldıklarını belirterek, Avrupa'da özgüvenle ilerlediklerini söyledi. Bekir İrtegün, "Zor bir karşılaşma olabilirdi, ama buna biz izin vermedik. Sahaya koyduğumuz oyun anlayışıyla bunu yaptık. Çok iyi rakiple oynadık. Her ne kadar üstün gözüksek de buraya gelene kadar önemli skorlar aldılar. Bu oyuna ikinci golü de bulmayı çok isterdik. Aynı ciddiyetle devam edip çeyrek finale kalmak istiyoruz. Kalırsak da başka başarılar bekleyeceğiz inşallah. Kazandığımız için çok mutluyum, ama ikinci golü bulmayı çok isterdik. Avrupa'da özgüvenle devam ediyoruz. Ligde de iyi oynadığımızı düşünüyorum her ne kadar bazı kesimler tarafından acımasızca eleştirilsek de. Ligde ihtiyacımız olan skorlar ve puan farkının kapanması" dedi.

Takımının galibiyet golüne imza atan Pierre Webo da, Çek ekibi karşısında çok iyi mücadele ederek galibiyete ulaştıklarını ifade etti. Kamerunlu golcü, "Pazar günü kaybettiğimiz maçın ardından ortaya koyduğumuz mücadele gücü çok yüksekti. Bu derece kaliteli oyuncularla oynamak çok güzel bir şey. Böyle maçlar kazandığımız zaman da herkes mutlu oluyor" diye konuştu.

83'ncü dakikada yaşadığı sakatlık sonrasında oyundan çıkan Webo, sağlık durumu ile ilgili de, "Bir çekme hissettim ve yarıda bıraktım. Yarın MR çekilecek ve ne olduğunu göreceğiz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Çek Cumhuriyeti Aykut Kocaman Fenerbahçe Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title