Haberler

Aygün: "Gül, Sabaha Kadar Gelişmeleri İzlediğini Aktardı"

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ankara Valisi Kemal Önal ve Beraberindeki Heyeti Ramazan Bayramı ve Ankara'nın Başkent İlan Edilişinin 84. Yıl Dönümü Dolayısıyla Çankaya Köşkü'nde Kabulü Sırasında, ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi'nde, 1915 Olaylarına İlişkin Ermeni İddialarını İçeren Tasarının Kabul Edilmesi ve Terör Olaylarına İlişkin Değerlendirmelerde Bulundu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ankara Valisi Kemal Önal ve beraberindeki heyeti Ramazan Bayramı ve Ankara'nın başkent ilan edilişinin 84. yıl dönümü dolayısıyla Çankaya Köşkü'nde kabulü sırasında, ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi'nde, 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarını içeren tasarının kabul edilmesi ve terör olaylarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kabulde hazır bulunan Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün, A.A muhabirine verdiği bilgide, Cumhurbaşkanı Gül'ün kabulde ağırlıklı olarak ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi'nde, 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarını içeren tasarının kabul edilmesi ile Güneydoğu'da son yaşanan terör olaylarıyla ilgili görüşlerini dile getirdiğini bildirdi.

Cumhurbaşkanı Gül'ün sabaha kadar Ermeni iddialarını içeren tasarıyla ilgili gelişmeleri takip ettiğini aktardığını belirten Aygün, ABD gibi süper bir gücün böyle bir karar olmasının psikolojik etkisi olacağını ve bu kararın tamamen siyasi bir karar olduğunu söylediğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Gül'ün, Türkiye'de Ermenilerin tehcir edildiğini ve tehcir sırasında yaşanan olumsuzluklarla ilgili suçluların cezalandırıldığını söylediğini belirten Aygün, Gül'ün Türkiye'nin ekonomik ve siyasi olarak sağlam durmasının alınan bu kararların kağıt üzerinde kalmasına neden olacağını bildirdiğini anlattı.

ATO Başkanı Aygün, Güneydoğu'da yaşanan olaylar konusunda da görüşlerini aktaran Gül'ün, yaşanan olaylar nedeniyle bayrama üzüntü ile girildiğini ancak yaşanan olaylarda bir güvenlik zafiyetinin bulunmadığını söylediğini aktardı. Aygün kabulde, terör örgütü PKK ile kararlılıkla mücadeleye devam edileceğini belirten Gül'ün, terör örgütünün güçlü görünmemesi gerektiğini, çünkü TC devletinin bu örgütten çok güçlü olduğunu vurguladığını kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title