Haberler

Aygün'den Ağar ve Mumcu'ya Çağrı: Bu Birlikteliği Gerçekleştirin

DP Ankara 1. Bölge 1. sıra adayı ATO Başkanı Sinan Aygün, Ağar ve Mumcu'ya çağrıda bulundu. Her iki lidere Şeyh Edebali'nin Osmangazi'ye nasihatleriyle seslenen Aygün, adaylıktan çekilmediğini ancak Ağar'a bu konuda açık çek verdiğini söyledi. Aygün, "Yeter ki bu birleşme gerçekleşsin. Sıramla ilgili her türlü tasarrufu Genel Başkanımın iradesine bırakıyorum" dedi.

DP'den milletvekili adayı olan Sinan Aygün, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, DP Genel Başkanı Mehmet Ağar ve Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu'ya birleşme çağrısında bulundu. Birkaç dönemdir politikaya girmesi konusunda yapılan çağrılara ve taleplere bu dönemde olumlu yanıt verdiğini ve DP listelerinden seçime girdiğini ifade eden Aygün, "Politikaya girme nedenim bugün ülkemizin geçtiği kritik dönemden kurtulmasına katkı vermek, ülkemizin birlik ve dirliğinin sağlanmasına hizmet etmekti. Sağda birleşme umutlarının da bunu sağlayacağına inancım tamdı. Bugün şu ana kadar bu birleşmenin gerçekleşmesi için elimden gelen çabayı sarf ettim. Alınteri, gözyaşı döktüm. Hem kendi partim hem de ANAVATAN kurmaylarıyla yoğun görüşme trafiği gerçekleştirdim" diye konuştu. Bugüne kadar birleşmenin sağlanamadığını ancak seçim işbirliği yapılması iradesini hala var olduğunu kaydeden Aygün, milyonlarca insanın da bunu beklediğini söyledi.

FEDAKARLIK YAPMAYA HAZIRIM

Anavatan Partisi ve DP arasında seçim işbirliğinin sağlanabilmesi için bazı fedakarlıkların yapılması gerektiğini belirten Aygün, kendi payına düşen fedakarlığı yapmaya hazır olduğunu kaydetti. "Gün, kırgınlık, üzme günü değil. Ben bu birlikteliğe ne makam ne koltuk için geldim. Buraya büyük Türkiye hayalini gerçekleştirmeye geldim" diye konuşan Aygün, adaylığını her an için geri çekebileceğini söyledi. Aygün, "Kimsenin şüphesi olmasın ki Ankara 1. Bölge 1. Sıra adaylığını açık çek olarak Genel Başkanıma veriyorum. Yeter ki bu birleşme gerçekleşsin. Kendimi Genel Başkanıma teslim ediyorum. Türkiye bu fedakarlığı bekliyor. Gün kişisel çıkarlar günü değil, Türkiye herkesten bu fedakarlığı istiyor" dedi.

KİMSE ŞEHİT LİSTESİNE BAKMIYOR

Basın toplantısında Ağar ve Mumcu'ya çağrıda bulunan Aygün, her iki liderin de Türkiye sevdalısı olduğunu ve bu çağrıya olumlu yanıt vereceğini söyledi. Liderlere, Şeyh Edebali'nin Osmangazi'ye nasihatiyle çağrıda bulunan Aygün, Ağar'la ve Mumcu'nun kurmaylarıyla görüştüğünü ve seçim işbirliği yönünde bir ışık aldığı için de bu basın toplantısını yaptığını söyledi. Siyasette listeler savaşı yaşandığını ifade eden Aygün, "Kimse şehit listesine bakmıyor. Bu gün 7 canımızı toprağa gömdük. Asıl bu listeleri düzeltelim" dedi.

Aygün, Ağar ve Mumcu arasında şu ana kadar bir görüşme olmadığını ancak olması yönünde umutlu olduğunu dile getirdi.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler? Fenerbahçe ligden çekildi mi? Fenerbahçe ligden çekilecek mi, neden çekiliyor? 31 Mart 2024 Pazar günü havalar nasıl? Seçim günü hava nasıl olacak? İstanbul, Ankara ve İzmir'de hava nasıl? Emekli promosyonları bugün mü veriliyor? Emekli promosyon başvurusu nereden yapılır?
title