Haberler

Aydınlı Ailenin Ekmek Teknesi, 58 Yıllık Düğme Dükkanı

Suat Deniz - Aydın'da 58 yıllık düğme dükkanının sahibi Akoğlu ailesi, en ucuzu 25, en pahalısı 50 kuruş olan düğmeleri satarak geçimini sağlıyor.

Suat Deniz - Aydın'da 58 yıllık düğme dükkanının sahibi Akoğlu ailesi, en ucuzu 25, en pahalısı 50 kuruş olan düğmeleri satarak geçimini sağlıyor.

Batı Gazi Bulvarı'nda 1955 yılından bu yana düğme satışı yapan ve ek olarak konfeksiyon malzemeleri de bulunduran esnaf Akoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Dededen babaya, babadan oğula düğme satışı yapıyoruz" dedi.

İşe ilk olarak İstanbul'dan getirdikleri düğmeleri satmakla başladıklarını anlatan Akoğlu, imalatçılardan siparişle aldıkları düğmeleri Aydın'da satışa sunduklarını söyledi.

Bugün artık Çin'den düğme gelmeye başladığına işaret eden Akoğlu, yine de en kaliteli düğme modelini İtalyanların ürettiğini belirtti.

58 yıl önce 5 kuruşa aldıkları düğmeleri şimdi 25 kuruşa sattıklarını kaydeden Akoğlu, şöyle konuştu:

"Şimdi en pahalı düğme 50 kuruş. Babadan gelen bir meslek olduğu için bu işi yapmak zorundayız. Başka mesleğimiz yok. Müşterilerimiz 25 kuruşu buluyor. Sıkıntı duymuyoruz. Biz 25 kuruşlarla çok büyük dostluklar, çevre ve arkadaş kazandık. Para her şey değil. 25 kuruşla çok dostlarımız oldu. Bizim için önemli olan burada buluşmak. Günde ortalama 50 tane 25 kuruş biriktirebiliyoruz. Hiç de moralimizi bozulmuyor. Biz mesleğimizi yapıyoruz."

Eskiden polyester düğmelerin tercih edildiğini, şimdi ise plastik düğmelerin kullanıldığını anlatan Akoğlu, plastik düğmelerin çeşitli şekillerde değerlendirilebildiğini ifade etti.

-"Düğme dikmek yerine hazır elbise alınıyor"-

Konfeksiyon sektörünün ilerlemesinin düğme satışını olumsuz etkilediğine işaret eden Akoğlu, "Benim bütün elbiselerim hazır. Bir düğme düşse dikmiyoruz. Çünkü bir gömlek 10 lira. Bir düğme ile uğraşacağıma gidiyor, yenisini alıyorum. Herkes böyle yapıyor. Bu nedenle düğmenin de pek anlamı kalmadı. Eskiden Aydın'da kadın ve erkek terzileri çokça vardı. Erkek takım elbisesi diken vardı. Şimdi yok. Bir takım elbise 100-150 lira. Herkes hazır alıyor. Öyle olunca da bizim düğme satışımız etkileniyor" diye konuştu.

İşyerinde 20-30 senelik düğmelerden binlerce bulunduğunu dile getiren Akoğlu, "Büyüğü bitiyor, küçüğü kalıyor. Seri bozulunca düğme elde kalıyor. İnsan malını sokağa atamayınca elbette düğmeler de elde kalıyor. Binlerce düğme var, hepsinin satılması da mümkün değil" dedi.

Akoğlu, babasının plastik düğmeleri kendi elleriyle boyayıp şekil vererek sattığı günleri hatırladığını anlattı.

Yayıncı: Nevbahar Kabaklı - AYDIN

Kaynak: AA / Güncel

Gazi Bulvarı Deniz Aydın İstanbul Aydınlı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title