Haberler

Aydınlar Ocağı'ndan Karadeniz Şurası

Türk Dünyası Aydınlar Ocağı Genel Başkanı Mehmet Memiş, Karadeniz Bölgesi'nin Devlet Pastasından Türkiye Ortalamasının Çok Altında Pay Aldığını ve Türkiye'nin En Çok Göç Veren İlk 10 İlinin 9'unun Karadeniz Bölgesi'nden Olduğunu Belirterek, Rasyonel Çözüm İçin Karadeniz Şurası Düzenleyeceklerini Belirtti.

Türk Dünyası Aydınlar Ocağı Genel Başkanı Mehmet Memiş, Karadeniz Bölgesi'nin devlet pastasından Türkiye ortalamasının çok altında pay aldığını ve Türkiye'nin en çok göç veren ilk 10 ilinin 9'unun Karadeniz Bölgesi'nden olduğunu belirterek, rasyonel çözüm için Karadeniz Şurası düzenleyeceklerini belirtti.

İstanbul için yapılan bir araştırmaya göre; İstanbul'da ikamet eden fakat başka illerin nüfusuna kayıtlı seçmenlerden 375 bininin Sivaslı, 274 bininin Kastamonulu, 242 bininin Giresunlu, 211 bininin Ordulu, 204 bininin Sinoplu, 191 bininin Trabzonlu, 167 bininin Samsunlu, 155 bininin Rizeli, 152 bininin Artvinli ve 145 bininin Gümüşhaneli olduğunu dile getiren Mehmet Memiş, "Buna, nüfus kayıtlarını İstanbul'a aldırmış olanlarla, seçimde yaşları tutmayan ve oy kullanmayan kişileri de kattığımızda bu rakamların en az ikiye katlanacağı şüphesizdir. Bu araştırma Türkiye'nin en fazla göç veren ilk 10 ilinin 9 tanesinin Karadeniz Bölgesi'nden olduğunu göstermektedir. Bu illerin en az mevcut nüfusu kadar insan sadece İstanbul'a göçmüştür. Bursa, İzmit, Adapazarı, İzmir, Antalya gibi diğer sanayi ve turizm illerine göçenleri de hesaba katarsanız göçün vehameti açıkça ortaya çıkar" dedi.

Türkiye'de 7 ilinin 7'sinde de havaalanı bulunan bölgenin yanı sıra devletine her dönemde sadık kalmış olan 18 Karadeniz ilinden sadece Samsun ve Trabzon'da havaalanı bulunduğunu hatırlatan Memiş, "Bizim bölgemize üçüncü havaalanı çok görülmektedir. Devletin adalet ve vefa mantığını anlamakta güçlük çekiyoruz. Diğer hizmetlerde de kıyaslama yapıldığında, diğer bölgelerden bir çok konuda açık ara geri kaldığımız aşikardır. Devlete olan saygılarından ve devlet terbiyelerinden dolayı, hizmet istemede hep sessiz kalan ve ne verirlerse 'eyvallah' diyen Karadeniz halkının haklarını, yüksek sesle, fakat demokratik teamüller içinde istemesinin zamanı gelmiştir de geçmektedir. Bunun için de öncelikle, bu illerin her kesimden temsilcilerinin sık sık bir araya gelerek güç birliği yapmaları ve birlikte hareket imajı vermek suretiyle siyasilerin dikkatlerini bölgeye celp etmelerini sağlamak gerekir" diye konuştu.

Karadeniz Bölgesi'ndeki bütün üniversite, siyasi parti, sivil toplum, medya ve ilgili devlet kuruluşlarının katılımı ile "Karadeniz Şurası" düzenleyeceklerini ifade eden Memiş, müşterek meseleleri enine boyuna tartışacaklarını, oluşacak fikirler doğrultusunda rasyonel yollardan meseleleri çözmeye çalışacaklarını vurguladı. Şuranın ön toplantısını 25 Nisan günü Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Salonu'nda yapacaklarına işaret eden Memiş, bu toplantıya, Ordu, Giresun, Trabzon ve Rize'den üniversite, siyasi parti, sivil toplum ve medya temsilcilerinin katılacağını sözlerine ekledi.

(AG-SA)

21.04.2007 17:24 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title