Haberler

Aydın ve Sanatçılardan Teröre Karşı Ortak Bildiri Açıklaması

Bazı aydın ve sanatçılar tarafından, son günlerde yaşanan şiddet ve terör olaylarına karşı ortak bildiri yayımlandı.

Bazı aydın ve sanatçılar tarafından, son günlerde yaşanan şiddet ve terör olaylarına karşı ortak bildiri yayımlandı.

Barış Akademisi'nden yapılan yazılı açıklamada, akademice, son dönemde yaşanan olaylara karşı bazı aydın, akademisyen, gazeteci ve sanatçıların da destek verdiği ortak bir bildiri yayımlanmasının kararlaştırıldığı belirtildi.

Açıklamada yer verilen bildiride, Türkiye'nin zor zamanlar geçirdiği ifade edilerek, gözünü kırpmadan gençlerin hayatlarına kıyanların, şiddeti normalleştirenlerin, ölümü kutsallaştıranların, teröre gerekçe arayanların, intikam duygularına empatiyle yaklaşanların ve aklına en son barış gelenlerin hayretle izlendiğini vurgulandı.

Hangi amaçla, kim için, kime karşı uygulanırsa uygulansın şiddete herkesin karşı çıkması gerektiğinin altı çizilen bildiride, "Bölgesinde, barış konuşulan yegane ülke olan Türkiye'de, barışın kıymetini yeterince bilemiyoruz belki ama bugünden sonra barıştan kolay vazgeçmeyeceğiz. Barışın tarafında duracağız. Barış, insana öldüğü zaman değil, yaşadığı zaman lazım" denildi.

Bildiride, şu önerilere yer verildi:

"Siyasiler, son yaşanan şiddet ve terör saldırılarına karşı ortak bir bildiriye imza atmalı, barış için irade beyan etmeli. PKK, Türkiye'de silah bıraktıklarını ilan etmeli, sınır dışına çekilmeler süratle devam etmeli ve bunun altyapısı devlet tarafından sağlanmalı. Barış süreci ivedilikle kaldığı yerden devam etmeli. Abdullah Öcalan ile görüşmelere başlanmalı ve PKK'ya 'silah bırak' çağrısı yapan Öcalan'ın bu çağrının karşılık bulması için örgütle iletişimi sağlanmalı. Kürt meselesinin çözümü için siyasal, sosyal, ekonomik ve psikolojik her türlü önlemler alınmalı, yasal altyapı süratle hazırlanmalı, devlet kurumları, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları bu yönde çalışmalarını yoğunlaştırmalı. Medya, sorumlu davranmalı ve şiddeti teşvik eden yayınlardan uzak durulmalı."

Bildiriye, Ali Bayramoğlu, Atilla Yayla, Bekir Berat Özipek, Cahit Koytak, Cengiz Algan, Ceren Kenar, Demiray Oral, Etyen Mahçupyan, Fadime Özkan, Fırat Erez, Gülçin Avşar, Halil Berktay, Hidayet Tuksal, İdris Kardaş, İlhami Işık, Kutluğ Ataman, Leyla İpekçi, Mahmut Övür, Mehmet Ali Güveli, Özcan Tikit, Ufuk Coşkun, Vahap Coşkun, Yaprak Zihnioğlu ve Yıldıray Oğur imza attı.

Kaynak: AA / Güncel

Abdullah Öcalan Türkiye Aydın Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title