Haberler

Aydın ve İlçelerinde Ekmek Zammı

Kuşadası Dahil Aydın ve İlçelerinde Yılbaşından İtibaren Ekmeğe Zam Yapılacağı Açıklandı. Yılbaşından İtibaren Geçerli Olan Yeni Tarifeye Göre, Aydın ve İlçelerinde 200 Gram Ekmek 35 Yeni Kuruş, 300 Gram Ekmeğin İse 50 Yeni Kuruştan Satılmaya Başlandı. Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nın Kararı Gereği Kuşadası'nda Fırınlar Aynı Anda Hem 200 Gram, Hem de 300 Gram Tipinde Ekmek Üretmek Zorunda. Vata...

Kuşadası dahil Aydın ve ilçelerinde yılbaşından itibaren ekmeğe zam yapılacağı açıklandı. Yılbaşından itibaren geçerli olan yeni tarifeye göre, Aydın ve ilçelerinde 200 gram ekmek 35 yeni kuruş, 300 gram ekmeğin ise 50 yeni kuruştan satılmaya başlandı. Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nın kararı gereği Kuşadası'nda fırınlar aynı anda hem 200 gram, hem de 300 gram tipinde ekmek üretmek zorunda. Vatandaşımız isterse 200 gramlık, isterse 300 gramlık ekmek alabilecek.

Kuşadası Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Halit Şakar, yaklaşık 1,5 yıldır sürekli artan girdiler nedeniyle fırıncıların talebinde bulunduğunu ancak vatandaşın durumu da dikkate alınarak, bu zammın sürekli ertelendiğine dikkati çekti. Şakar, Aydın Esnaf Odası tarafından alınan zam kararının Kuşadası dahil Aydın'ın tüm ilçelerini kapsadığını belirterek, 18 aydır ekmeğe zam yapılmadığını ancak buna rağmen 2005 yılında 7 YTL olan bir çuval un fiyatının bugün 33 YTL'ye çıktığını vurguladı. Buna rağmen vatandaşları da düşünerek zamdan kaçınıldığını ama gelinen noktada zammın kaçınılmaz olduğunu vurgulayan Şakar, " Tüm girdilerin artmasına rağmen 18 aydır ekmeğe zam yapılmadı. Biz fırıncılarımızın ve halkımızın faydasına olacak şekilde düzenleme yaptık. Maliyetlere baktığımızda bu zammı yapmak zorunda kaldık. '' dedi.

(ZH-Mİ-

(ZH-Mİ-)

03.01.2007 13:23 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title