Haberler

Aydın: Şahin Telekom'dan 8 Bin YTL Alıyor

Devlet Bakanı Mehmet Aydın, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'in, TRT'den Aldığı 6 Bin 296 YTL Maaşının Yanı Sıra, Türk Telekom Yönetim Kurulu Üyeliğinden 8 Bin YTL Aldığını Bildirdi.

Devlet Bakanı Mehmet Aydın, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'in, TRT'den aldığı 6 bin 296 YTL maaşının yanı sıra, Türk Telekom Yönetim Kurulu üyeliğinden 8 bin YTL aldığını bildirdi.

TBMM Genel Kurulunda görüşülen TRT Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısının 6. maddesi üzerinde söz alan Aydın, yapılan konuşmalardaki genellemelerin, iddiaların "kabak tadı" verdiğini söyledi.

Aydın, Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç'in, kendisinin herhangi bir tarikat veya cemaatle ilgisinin olduğunu söylemesi halinde, şu anda hem bakanlıktan hem de milletvekilliğinden istifa edeceğini belirtti. Aydın, "Ben, milletimin sevgisinden uzak kalmaktan, vatana faydalı olamamaktan, Allah'tan korkarım. Konuşmanın da bir adabı olmalı, bu kadar da olmaz, olmamalı. İnandığım şeyler vardır, bu ülke, bu vatan vardır, gerisi teferruattır" diye konuştu.

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'in, Telekom Yönetim Kurulu üyeliğinden aldığı maaşa ilişkin de şunları söyledi:

"Genel Müdür, TRT'den 6 bin 296,13 YTL alıyor. Buna, TRT Yönetim Kurulundan aldığı dahildir. Genel Müdür, Telekom'un özelleşmesi nedeniyle, kamu hissesini temsilen Yönetim Kurulu üyeliği yapıyor. Bunda, performans, şusu, busu hiçbir şey yok, toplam miktarı 8 bin YTL. Performans ücreti, sadece üst düzey yöneticilere ödeniyor. Avea'dan da Genel Müdür olmadan önce, bir miktar ödeme yapılıyormuş. Ama Genel Müdür olduğu tarihten itibaren bunu bırakmıştır."

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title