Haberler

Aydın: Romanya'lı Yatırımcılar Aydın'da

- Romanyalı İşadamları ve Köstence Valisi ile Oda Temsilcileri Ticaret Bağlantıları Kurmak İçin Aydın'a Geldi. Romanyalı Yatırımcılar Aydın Temaslarının İlk Gününde Aydın Ticaret Odası'nı (Ayto) Ziyaret Ederek Ticaret Odası Üyeleriyle İş Görüşmeleri Yaptılar.

- Romanyalı işadamları ve Köstence Valisi ile oda temsilcileri ticaret bağlantıları kurmak için Aydın'a geldi. Romanyalı yatırımcılar Aydın temaslarının ilk gününde Aydın Ticaret Odası'nı (AYTO) ziyaret ederek Ticaret Odası üyeleriyle iş görüşmeleri yaptılar.

AYTO Meclis Salonunda gerçekleşen ziyarete AYTO Başkanı Mustafa Baştuğ, AYTO Meclis Başknaı Mahmut Çağlayan, Romanya'nın İzmir Başkonsolosu Mircea Neata, Romanya'nın Köstence İli Valisi Davhut Culeta, Köstence Ticaret Sanayi Deniz ve Ziraat Odası Başkanı Mihai Daraban ve Türk ve Roman işadamları katıldı. Ziyarette Aydın hakkında Romanyalı yatırımcılara bilgi veren AYTO Başkanı Mustafa Baştuğ, Romanya ile Türkiye arasında çok iyi ticari ilişkilerin bulunduğunu söyledi. Bugün kurulacak ticari bağlantıların Türkiye ile Romanya arasındaki ticari ilişkileri daha da ilerleteceğini inandıklarını belirten Baştuğ, "Aydın'dan 2004 yılında Romanya'ya 2 milyon 836 bin dolar, 2005 yılında 5 milyon 401 bin 827 dolar, 2006 yılının ilk on ayında 12 milyon dolar tutarında ihracat yapıldı. Yapılan ihracatın büyük bir bölümünü tarım ürünleri oluşturuyor. Bu rakamları inşallah bugünkü bağlantılarla daha da artıracağımıza ümit ediyoruz" dedi.

Ziyarette konuşan Köstence Valisi Davhut Culeta, Aydın'la Köstence arasında çok fazla ortak yönlerin bulunduğunu belirterek, Aydınlı işadamlarıyla çok iyi işler başaracaklarını söyledi. Aydınlı işadamlarını Köstenceye davet eden Vali Culeta, "Köstence olarak Avrupanın en büyük beşinci limanına sahibiz. Bu liman hem yolcu hem de yük taşımacılığında çok önemli. Ayrıca bizimde jeotermal enerjimiz bulunuyor. Bölgemizde çok sayıda müslüman vatandaş var. Onlarla olan ilişkilerimizde çok iyi. Biz Köstence ile İstanbul arasında gemi seferleri yapılmasını istiyoruz. Bu sayede iki ülke vatandaşları bir birine daha iyi tanıyacaktır. Aydın'da çok iyi karşılandık. Aydınlılar çok samimi ve sıcakkanlı. Aydınlı işadamlarımızıda Köstenceye bekliyoruz. Burada bizim gördüğümüz samimiyeti ve sıcaklı bizlerde sizleri kendi memleketimizde göstermek isteriz" dedi. Ziyaret sonunda Romanyalı yatırımcılarla Aydınlı yatırımcılar ikili görüşmeler yaparak ticaret bağlantıları konusunda görüş alışverişinde bulundular. Romanyalı yatırımcılar Aydın Ticaret Odası ziyaretinin ardından Aydın Vali Vekili Nurdoğan Kaya'yı makamında ziyaret ettiler.

(DAK-YK)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title