Haberler

Aydın: Ör-koop, Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ni Çiftçiye Hitabeye Dönüştürdü

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Aydın Milletvekili Ahmet Ertürk'ün Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı Yaptığı Ör-koop Nazilli ve Çevre Tarımsal Kooperatifi, 2007 Yılı İçin Hazırlattığı Takvimde Atatürk'ün Gençliğe Hitabesini, Türk Çiftçisine Hitabeye Dönüştürdü.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Aydın Milletvekili Ahmet Ertürk'ün Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı yaptığı ÖR-KOOP Nazilli ve Çevre Tarımsal Kooperatifi, 2007 yılı için hazırlattığı takvimde Atatürk'ün gençliğe hitabesini, Türk çiftçisine hitabeye dönüştürdü.

"Ey Türk Çiftçisi" diye başlayan hitabe, "Muhtaç olduğun kudret, verimli topraklarımızda ve alın terinde mevcuttur" diye son buluyor.

2007 yılı için üyelere dağıtılmak üzere bastırılan takvimin sol üst köşesinde Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi, çiftçilere uyarlanarak yayımlandı. Hitabenin giriş bölümünde çiftçinin şehit kanlarıyla sulanmış toprakların değerini bilip, muhafaza etmesi istenirken, çiftçi olarak hiçbir zaman birlik olmaktan kaçınmaması öğütleniyor. Hitabe, ÖR-KOOP'un takviminde şu ifadelerle yer aldı:

"Ey Türk Çiftçisi Birinci vazifen, bedeli yüzbinlerce şehidin kanıyla ödenmiş, bu kutsal toprakların değerini bilip, muhafaza etmektir. Varlığının ve geleceğinin yegane temeli budur. Emanetinde bulundurduğun, bu değerlerden en yüksek ürünü ve verimi alman senin ve ülkenin geleceğidir. Bunu gerçekleştirmek için bilim ve fennin emrettiği ne olursa olsun onu uygula, cehaletin ve tembelliğin memleketi boydan boya kuşatmasına izin verme. Toprağının hatırını sor, onun istediği gübreyi, ilacı ve tohumu ver. Ona gözün gibi bak ki, toprağın senden hesap sormasın. Toprağının her karışında izin olsun ki, hasatta yüzün olsun. Ey Türk istikbalinin efendisi, daima birlik ol ki, dirlik içinde olasın. Sen ülkenin senden istediği en lüzumlu, ürünü sağlıklı biçimde üret, insanı sev, ağacı sev, hayvanı sev ve çevreyi koru. Senden sonrakilere devraldığından çok daha fazlasını bırak, ulusu doyurma misyonunu asla unutma. Gene unutma ki, ürettiğin ve birleştiğin kadar güçlüsün. Senin istikbalin ülkenin istikbalidir. Muhtaç olduğun kudret, verimli topraklarımızda ve alın terinde mevcuttur".

Metnin alt bölümünde ise "Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk gençliğine ilettiği mesaj, ÖR-KOOP'un Türk çiftçilerine iletilen bir mesajı olarak uyarlandı" notuna yer verildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title