Haberler

Aydın: Nazilli'de Mahkumlardan Sergi

Aydın'ın Nazilli İlçesi'nde bulunan Nazilli E Tipi Kapalı Cezaevi mahkumlarının yapmış oldukları el sanatları ve resimlerden oluşan sergi, düzenlenen resmi törenle açıldı. Mahkumların cezaevinde yapmış oldukları 426 parça eserin cüzi bir miktar karşılığında satılacağı bildirildi.

Nazilli Lütfi Selek Sergi Salonu'nda yapılan açılış törenine Nazilli Kaymakamı Caner Yıldız, Nazilli Belediye Başkanı Esat Ergüler, Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan, Cumhuriyet Başsavcısı Faruk Çalışkan ve çok sayıda vatandaş katıldı. Nazilli E Tipi Kapalı Cezaevi'nde kalan 550 mahkumun almış olduğu 6 aylık eğitimin arkasından açmış oldukları sergiyi gezenler eserleri oldukça beğendi. Çoğunluğunu boncuk işlemesi ve sulu boya tablolarının oluşturduğu sergide 124 parça resim çalışması yer alırken, 302 adette el işi eser yer alıyor.

Sergi açılışında konuşan Nazilli Cumhuriyet Başsavcısı Faruk Çalışkan, "Bu sergide yer alan eserleri incelerken Nazilli Cezaevi'nde yatan 550 kişiye düşünürsek, onların bu suçları işledikleri için binlerce kere pişman olduklarını görürüz. Biz onları mahkum olarak görürsek bir faydamız olmaz. Onları dört duvar arasında kalmış, çoluk çocuğu olan insanlar olarak görmemeliyiz. Herhangi birimizin de onların durumuna düşebileceği gerçeğini göz ardı etmezsek kazançlı çıkan biz oluruz. Ve onları da topluma kazandırabiliriz. Mahkumlarımız yapmış oldukları resim ve el sanatları sayesinde bir iş ediniyor. Cezaevinden çıktıkları zaman da meslek sahibi olarak hayatlarına devam ediyorlar. Bu da onların hayata bağlanmasında büyük bir etken oluyor" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title