Haberler

Aydın: Milli Mücadelede Aydın Konferanslarının Son Oturumu Koçarlıda Yapılacak

- Aydın Kültür ve Eğitim Derneği Tarafından Aydın'ın Kurtuluş Savaşındaki Yeri ve Önemini Anlatan 'Milli Mücadelede Aydın" Konulu Konferansların Son Oturumu Koçarlı'da "Menderes'in Öte Yakası" Konulu Panelle Tamamlanacak"

- Aydın Kültür ve Eğitim Derneği tarafından Aydın'ın kurtuluş savaşındaki yeri ve önemini anlatan 'Milli Mücadelede Aydın" konulu konferansların son oturumu Koçarlı'da "Menderes'in Öte Yakası" konulu panelle tamamlanacak"

Konferanslarla ilgili bilgi vermek için bugün Koçarlı Belediye Başkanı Cengez Şen ile birlikte Valilik toplantı salonunda basın toplantısı düzenleyen Aydın Kültür ve Eğitim Derneği Temsilcisi Hüseyin Kuruüzüm, konferansların 4 kitapta toplanarak geleceğe ışık tutacağını söyledi. Kurtuluş savaşının en onurlu direnişlerinden birisinin Aydın coğrafyasında gerçekleştiğini belirten Hüseyin Kuruüzüm, amaçlarının yakın geçmişte Aydın'da yaşanan bu mücadeleyi halka anlatmak olduğunu kaydetti. Bugüne kadar 'Milli Mücadelede Aydın' konferanslarını 4 ilçede gerçekleştirdiklerini ifade eden Kuruüzüm, "Bilimsel olarak yakın tarihimizin halkımıza anlatılmasında bizleri katkıda bulunan Sayın Valimiz Mustafa Malay'a konferanslara konuşmacı olarak katılan bilim adamlarına ve yerel yönetimlere teşekkür ediyorum. 'Milli Mücadele'de Aydın' konferanslarının son oturumunu Koçarlı'da gerçekleştireceğiz. Koçarlı milli mücadele döneminde işgale uğramamasına rağmen menderesin bu tarafındaki mezalimleri kayıtsız kalmamıştır. Koçarlı işgale uğramamasına rağmen Milli Mücadeleye ne gibi katkılarda bulunmuştur ? bunu hep birlikte 'Menderes Öte Yakası' konulu panelde öğreneceğiz. Bütün vatandaşlarımızı bu panele bekliyoruz. Aydın'da Koçarlı'yla birlikte gerçekleştirdiğimiz 5 paneli 4 kitapta toplayarak geleceğe ışık tutan bir eser bırakmak istiyoruz. Kitaplarımızdan biri basılmış durumda diğer 3 kitapta yakında basılacak" dedi.

(DAK-YK)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title