Haberler

Aydın: Marangozlardan Çıraklara Altınlı Teşvik

Aydın'da Marangozluk Yapan Sanayi Esnafının Çırak Sıkıntısı Hat Safhaya Ulaştı. Aydın Marangozlar Odası, Marangozluk Mesleğini Cazibeli Hale Getirmek İçin Mesleği Seçen Çıraklara Cumhuriyet Altını Hediye Etti.

Aydın'da marangozluk yapan sanayi esnafının çırak sıkıntısı hat safhaya ulaştı. Aydın Marangozlar Odası, marangozluk mesleğini cazibeli hale getirmek için mesleği seçen çıraklara cumhuriyet altını hediye etti.

Aydın Mesleki Eğitim Merkezi'nde düzenlenen ödül törenine, Aydın Marangozlar Odası Başkanı Süleyman Algün, Aydın Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Tuncay Dönerkaya ve marangozlar katıldı. Ödül töreninde konuşan Aydın Marangozlar Odası Başkanı Süleyman Algün, toplumda sanayide çalışmanın bir ayıpmış gibi algılandığına dikkat çekerek, gençlerin en büyük sıkıntılarının işsizlik olmasına rağmen sanayide çalışmak istemediğini söyledi. Aydın Marangozlar Odası'na bağlı yaklaşık 300 üyenin bulunduğunu kaydeden Algün, "Odamıza bağlı 300 üyenin 235'ini marangozluk yapan sanayi esnafı oluşturuyor. Normalde her esnaf yanında 2 çırak çalıştırması gerekirken, bugün marangozluk mesleğinde çalışan çırak sayısı sadece14'tür. Bu rakam bizim için çok komik. Toplumda milyonlarca işsiz insan bulunmasına rağmen bizim çırak sıkıntısı çekmemiz ise toplumumuzun büyük bir çelişkisini ortaya koymaktadır" dedi.

Marangozluk mesleğini cazibeli hale getirmek için mesleği seçenleri altınla ödüllendirme kampanyası başlattıklarını ifade eden Algün, yaşanan çırak sıkıntısı dolayısıyla mesleklerinde ileriyi görmekte zorluk çektiklerini belirtti. İşsizlikten kurtulmak isteyen gençleri sanayiye davet eden Algün, "Ülkemizde milyonlarca işsiz genç bulunmasına rağmen sanayi esnafının çırak sıkıntısı çekmesi çok acı bir olay. Eskiden elinde mesleği olmayan gençlere kız vermiyorlardı. Bugün ise bir gencin sanayide çalışması ayıpmış gibi algılanıyor. Bu durum çok yanlış. Biz bu yanlış algılamayı ortadan kaldırmak ve gençler gözünde marangozluğu cazibeli hale getirmek için marangozluk mesleğini seçen gençlerimizi altında ödüllendiriyoruz. Bu kampanya bundan sonra geleneksel olarak devam edecek" diye konuştu.

Törende, konuşmaların ardından marangoz çıraklığı yaparak Aydın Mesleki Eğitim Merkezi'nde eğitim gören 14 çırak cumhuriyet altınıyla ödüllendirildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title