Haberler

Aydın: Kuşadası'nda Şok Fen ve İmar Soruşturması

Ağustos Ayı İçerisinde Kuşadası Belediyesi'nde Kapsamlı Bir Soruşturma Yürüten İçişleri Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı'na Bağlı Müfettişlerin Raporu Doğrultusunda İçişleri Bakanlığı Şok Kararları Açıkladı. 12 Ayrı İmar Uygulamasının İnceleyen Müfettişlerden Gelen Dosyaları Değerlendiren İçişleri Bakanlığı, Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan ile Bazı Belediye Fen İşleri Görevlileri ve Belediye Meclis Üyeleri Hakkında Fen ve İmar İşleriyle İlgili 11 Ayrı Konuda Soruşturma İzni Verdi.

Ağustos ayı içerisinde Kuşadası Belediyesi'nde kapsamlı bir soruşturma yürüten İçişleri Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı'na bağlı müfettişlerin raporu doğrultusunda İçişleri Bakanlığı şok kararları açıkladı. 12 ayrı imar uygulamasının inceleyen müfettişlerden gelen dosyaları değerlendiren İçişleri Bakanlığı, Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan ile bazı belediye fen işleri görevlileri ve belediye meclis üyeleri hakkında fen ve imar işleriyle ilgili 11 ayrı konuda soruşturma izni verdi.

Bilindiği gibi, yaz sezonunda Bodrum'daki bazı belediyelere yönelik gerçekleştirilen "Beyaz Evler" operasyonunun ardından Kuşadası Belediyesi'nin incelemeye alınması, benzer operasyonların Kuşadası'nda da yapılabileceği ihtimalini güçlendirmişti. Tam bu sırada da hem Cumhuriyet Savcılığına, hem de İçişleri Bakanlığına ihbar mektupları yağmaya başlamıştı. Kuşadası Belediyesi Fen İşlerinde çeteleşme olduğu ve yasalara aykırı bir çok işlem yapıldığının iddia edildiği ihbar mektuplarında, bazı Fen İşleri çalışanlarının yanı sıra Mimarlar Odası üyesi bir çok mimara da ağır suçlamalarda bulunulmuştu. Özellikle rüşvet almak ve rüşvet vermekle ilgili suçlamalarda, isim, yer, zaman, konu ve kişiler belirtilerek, olayların ayrıntılarının tek tek anlatılmış olduğu, hatta bazı belgelerle iddiaların desteklendiği öne sürülmüştü.

İhbar mektubunu gönderen isimsiz kişinin suçlamaları sadece bazı Fen İşleri çalışanları ve bazı mimarlarla da sınırlı kalmamış, İhbar mektuplarında, Kuşadası'nın tanınmış müteahhit ve iş adamlarının da adının bulunduğu ileri sürülmüştü.

Bu şikayet ve ihbar mektuplarının ardından İçişleri Bakanlığı Teftiş Kurulu tarafından görevlendirilen Yakup Güneri ve Orhan Tavlu isimli iki müfettiş, Kuşadası Belediyesi'ndeki imar uygulamaları da mercek altına almıştı. Kuşadası Belediyesi yerine Kuşadası Kaymakamlık binasında bir odada çalışan iki İçişleri Bakanlığı müfettişi, ilk olarak Kuşadası Belediyesi'nin tüm imar dosyalarını, meclisin aldığı kararları ve planları istemişti. İmar dosyalarını tek tek inceleyen müfettişler Belediye Başkanı Fuat Akdoğan ile belediye meclis üyeleri, belediye fen işleri çalışanları ve aralarında belediyeye iş yapan mimarların da ifadelerini almıştı.

Soruşturmalarını tamamlayıp Teftiş Kurulu üyesi müfettişlerin raporlarını inceleyen İçişleri Bakanlığı şok kararlarını açıkladı. İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu imzasıyla açıklanan Teftiş Kurulu'nun 23 Ağustos 2006 tarihli kararına göre, 12 maddeden oluşan iddiaların 11'inde Belediye Başkanı Fuat Akdoğan ile belediyenin fen işleri çalışanlarını suçlu bularak 10 ayrı fen ve imar uygulamasında soruşturma izni verdi. İçişleri Bakanlığı'nın bu kararı doğrultusunda, Belediye Başkanı Fuat Akdoğan ile Belediye Fen İşleri Müdür Vekili Müge Bayrak, Belediye Fen İşleri İnşaat Mühendisi Burcu Selçuk, Belediye Fen İşleri İnşaat Teknikeri Ahmet Taşkan, Belediye Fen İşleri Harita ve Kadastro Teknikeri Özgür Cakır, Belediye Fen İşleri Harita Mühendisi Mehmet Erten ve Belediye Fen İşleri Mimarı Erol Boz savcılık tarafından hazırlanacak fezlekelerin ardından mahkemede her soruşturma izni için ayrı ayrı yargılanacak.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title