Haberler

Aydın: Kuşadası'na Turist Akını

Kuşadası'ndaki Limana Yanaşan 4 Büyük Gemiyle Gelen 7 Bin Turistin Tur Otobüsleriyle Şehir Merkezinin Dışındaki Büyük Alışveriş Merkezlerine Götürülmesi Esnaf Arasında Tepkiye Neden Oldu.

Kuşadası'ndaki limana yanaşan 4 büyük gemiyle gelen 7 bin turistin tur otobüsleriyle şehir merkezinin dışındaki büyük alışveriş merkezlerine götürülmesi esnaf arasında tepkiye neden oldu.

Kuşadası'na limana yanaşan Brilliance Of The Seas, Seven Seas Voyager, Crystal Serenaty ve Sea Diamond isimli 4 turist gemisiyle çoğunluğunu Amerikalı ve İngilizler'in oluşturduğu 7 bin turist indi. Otobüslerle önce Efes ve Meryemana'ya götürülen turistler, daha sonra da topluca şehir merkezi dışındaki büyük alışveriş merkezlerine götürüldü. Otobüslerle tura gitmeyip gemide kalan az sayıdaki turist ise Kuşadası çarşısında dolaştı. Arife günü 7 bin turisti ağırlayan Kuşadası'nda esnaf, gelen turistlerin acenteleri kanalıyla toplu olarak şehir merkezi dışındaki büyük alışveriş merkezlerine götürülmesine tepki gösterdi. Esnaf, "Gemilerin sadece adı var. Bugün 7 bin turist geldi ama az sayıda turist çarşıya indi" dedi.

Edinilen bilgiye göre, Ekim ayında Kuşadası Limanı'na 98 turist gemisinin yanaşacağı açıklandı. Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Kuşadası'na deniz yoluyla gelen turist sayısının yılın 10. ayında 295 bine ulaştığı öğrenildi. Kuşadası'na deniz yoluyla gelen turistlerin ülkelerine dağılımında ilk sırayı Almanya alırken, bunu ABD, İngiltere, Fransa, İrlanda, Güney Kore, Meksika, Yunanistan, Norveç, Rusya, İtalya, İspanya, Kanada izledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title