Haberler

Aydın: Kuşadası Kirazlı Köyü Festivali Yapıldı

Kuşadası'na bağlı Kirazlı Köyü'nde 50 yıldır düzenlenen geleneksel Kiraz Festivali, birkaç yıllık aradan sonra bugün yeniden organize edildi.

Kuşadası'na bağlı Kirazlı Köyü'nde 50 yıldır düzenlenen geleneksel Kiraz Festivali, birkaç yıllık aradan sonra bugün yeniden organize edildi.

Aydın Valisi Mustafa Malay, AK Parti Aydın Milletvekilleri Ahmet Rıza Acar ve Ahmet Ertük ile CHP Milletvekilleri Mehmet Semerci, Mehmet Boztaş ve Kuşadası Kaymakamı Ahmet Ali Barış'ın da aralarında bulunduğu kalabalık bir davetli topluluğunun katıldığı Kiraz Festivali, Kirazlı Köyü Selim Eren İlköğretim Okulu'nun bahçesinde gerçekleştirildi.

Ürünlerin ve yarışmaya katılan güzellerin tanıtılmasının ardından, çeşitli folklor gösterileri düzenlendi. Kirazlı Köyü üreticilerinin katıldığı En Güzel Kiraz yarışmasını ise Mehmet Fırat isimli üretici kazandı. Yarışmaya ilk kez katıldığını açıklayan Mehmet Fırat, birinci olduğu için duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kirazlı Köyü'nde ikamet geden minik, genç ve büyükler kategorisinde güzellerin katıldığı Kiraz Güzeli yarışması, büyük çekişmeye yol açtı. Jürinin oldukça zorlandığı yarışmada, miniklerde 7 yaşındaki Fatoş Fırat, gençlerde 15 yaşındaki Ziynet Demir ve 17 yaşındaki Sevda Akyol kiraz güzeli seçildi.

Festivalin önümüzdeki yıllarda da aralıksız süreceğini belirten Kirazlı Köyü Muhtarı Hüseyin Fırat, ekolojik tarımın köyleri açısından taşıdığı önemi kaydederken; bu tür festivallerin yerli ve yabancılara köyün tanıtımı açısından önem taşıdığını açıklayan Kaymakam Ahmet Ali Barış ise ekolojik tarımı geliştirmek için çaba harcanması gerektiğini ifade etti.

Öte yandan, bugün yapılan Kiraz Festivali çeşitli skandallara sahne oldu. Kirazlı Köyü Muhtarlığı adına organizasyonu üstlenen kişilerin yol açtığı skandallar, daha açılışta İstiklal Marşı okunurken başladı. İstiklal Marşı yanlış okununca, vatandaşlar tepki göstererek uzunca bir süre yuhaladı.

İkinci büyük skandal ise organizasyonu üstlenen kişilerin getirdiği birkaç şemsiyenin sadece protokole tahsis edilmesiyle yaşandı. Protokol gölgede otururken, festivali izlemeye gelen vatandaşlarsa kızgın güneşin altında saatlerce pişti. Vatandaşlar, getirilen şemsiyelerden birkaç tanesinin en azından kadınlar ve çocuklar için neden kullanılmadığını sorarak, organizasyonu üstlenen kişilerle tartıştı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title