Haberler

Aydın: Kuşadası İlköğretim Okulları Arası Bilgi Yarışması Başladı

Aydın'ın Kuşadası İlçesi'nde, Milli Eğitim Müdürlüğü'nce ilköğretim okulları arasında düzenlenen bilgi yarışması başladı.

Aydın'ın Kuşadası İlçesi'nde, Milli Eğitim Müdürlüğü'nce ilköğretim okulları arasında düzenlenen bilgi yarışması başladı.

Kuşadası merkezi ile belde ve köylerinde eğitim veren 17 ilköğretim okulunun katıldığı bilgi ve kültür yarışması, A ve B grupları arasında gerçekleştiriliyor. Kuşadası Kaymakamı Ahmet Ali Barış, Kuşadası Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Türkkan, öğrenciler ve velilerin de izlediği Endüstri Meslek Lisesi'nin çok amaçlı salonundaki ilk gün elemelerinde Davutlar Vali Kadir Uysal, Yedi Eylül, Belkent, Atatürk, İbrahim Zeki Emgin, Cumhuriyet, İkiçeşmelik, Çakabey ve Güzelçamlı Mustafa Kemal İlköğretim Okulları yarıştı.

İkinci gün elemelerinde ise Mahmut Esat, F. Ruhi Karakaş, Kazım Dirik, Soğucak, Kirazlı Selim Eren, Özel Ü. Naci Akdoğan, Kuşadası ve Nermin-Metin Akar İlköğretim Okulları yarışacak. Türkçe, matematik, fen bilgisi, sosyal bilgiler ve genel kültür dallarında gerçekleştirilen ve her dalda 5'er sorunun sorulduğu yarışmada, gruplarında ilk 3'e giren okullar finale kalacak.

Kuşadası İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Türkkan, ilköğretim okulları arasındaki bilgi yarışmasının her yıl olduğu gibi bu yıl da büyük bir çekişmeye sahne olduğunu belirterek, 2 gün sürecek yarışma sonunda büyük finalin 5 Haziran'da gerçekleştirileceğini söyledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title