Haberler

Aydın: Kuşadası Belediye Meclisi'nin Ekim Ayı Olağan Toplantısı

Aydın'ın Kuşadası İlçe Belediye Meclisi'nin Ekim Ayı Olağan Toplantısı Gerçekleştirildi.

Aydın'ın Kuşadası İlçe Belediye Meclisi'nin Ekim ayı olağan toplantısı gerçekleştirildi.

Sabah saat 10.00'da Belediye Meclis Salonu'nda başlayan toplantı yaklaşık 3 saat sürerken, gündemin başlıca konusu yine imar oldu. 7 gündem maddesiyle toplanan mecliste, ek gündem maddeleriyle birlikte toplam 16 gündem maddesi görüşüldü. Norm kadro cetveli, imar komisyonuna havale edilen konular, KUŞATAK üye seçimi, takas, ihdaslar, tarifeler ve Rehberler Derneği'nin talebine ek olarak, park-bahçenin yanında bulunan alanın düzenlenmesi, özel trafo düzenlemeleri, TEDAŞ'ın trafo değişiklikleri, İlçe Milli eğitim Müdürlüğü'nün talebi, vatandaşların imar talepleri, Umut Kitap Bahçesi'nin talebi, Tüm Bel Sen'in talebi, takas ve yurt dışı ziyaret izni konuları da mecliste görüşüldü.

Bu arada, Şehit Pilot Yüzbaşı Akgün Sezginer'in adı Sarraflar ve Işıkkent Siteleri arasından başlayarak Dergah Sitesi'ne kadar giden sokağa verilirken, Kuşadası'nda yeni oluşturulan Mağriboğlu Mahallesi'nin adı da söyleme güçlüğü sebebiyle mahalle halkının topladığı imzalar nedeniyle Ege Mahallesi olarak meclis kararıyla değiştirildi.

Öte yandan, belediye meclis toplantısının yurt dışına yapılacak ziyaretlerle ilgili son gündem maddesi oy birliği ile kabul edildikten sonra, Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan ziyaretlerin amacını açıklayarak, Kuşadası'nın altyapı sorunun çözecek olan ancak yılan hikayesine dönen KUŞATAK arıtma tesisleriyle ilgili bazı önemli açıklamalarda bulundu.

Yurtdışına KUŞATAK'ın tamamlanabilmesi için gereken kredinin bulunması amacıyla gideceğini ve burada 4 ayrı toplantıya katılacağını açıklayan Akdoğan, projenin katı atıkla ilgili bölümünde hiçbir aksaklık kalmadığını söyledi. Katı atıkla ilgili olarak Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı'na bağlı Merkezi Finans ve İhale Kurumu ile anlaşma imzaladıklarını kaydeden Akdoğan, "Merkezi Finans ve İhale Kurumu, bizim adımıza ihaleyi yapacak. 19 milyon Avro tutarındaki ihaleyi bu kurum yapacak ve katı atık arıtma tesislerinin temeli yaz ayları başında atılacak. Yani katı atık konusunda tüm engeller ortadan kalktı" dedi.

KUŞATAK projesinin sıvı atıkla ilgili kısmını Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın ihale ettiğini vurgulayan Belediye Başkanı Akdoğan, 16 günlük bir süre aşımı olduğunu belirterek, 5 fazlı ihalenin 3. fazının SNS isimli firmaya teslim edildiğini, 5 fazın tamamlanmasının süre alacağını söyledi. İller Bankası ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın arıtma kriterlerinin birbirinden farklı olduğunu anlatan Akdoğan, "Bakanlığın kriterleri çok daha yüksek standartlarda. Yani Kuşadası'nın çok daha temiz bir denizi olabilmesi için bu kriterler yakalanmak zorunda. Kriterler yüksek olunca, maalesef bütçe de 11 trilyondan 23 trilyon liraya yükseldi. Bakanlık 10 trilyon lirasını zaten karşılıyor. Kalan 12-13 trilyon liralık, yani yaklaşık 9-10 milyon dolarlık kısmın kredi olarak bulunması gerekiyor. Bu da ancak Avrupa Birliği'nden Türkiye'ye gelecek fonlardan karşılanabilir veya yurtdışından farklı bir kaynak bulunarak başarılabilir. Bu nedenle yurtdışında 4 ayrı toplantıya katılacağım. Bu kaynağı bulacağız. Sıvı Atık projesini de en kısa sürede hayata geçireceğiz" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

title