Haberler

Aydın: İsim Benzerliği Mehmet Öğretmeni Perişan Etti

Aydın'da İsim Benzerliği Nedeniyle Başka Birinin Borcu İçin Evi Haczedilen Sınıf Öğretmeni Mehmet Özsoy, Uzun Uğraşlar Sonucu Yapılan Yanlışlığı Düzelttirdi.

Aydın'da isim benzerliği nedeniyle başka birinin borcu için evi haczedilen sınıf öğretmeni Mehmet Özsoy, uzun uğraşlar sonucu yapılan yanlışlığı düzelttirdi.

Aydın il merkezindeki bir ilköğretim okulunda sınıf öğretmenliği yapan 52 yaşındaki Mehmet Özsoy, Milli Eğitim Bakanlığı ve Ziraat Bankası'nın Öğretmenler Günü nedeniyle başlattıkları ucuz kredi imkanından faydalanmak için bankaya müracaat etti. Bankanın istediği evrakları tamamlamak ve kredi karşılığında evini ipotek ettirmek için Tapu Sicil Müdürlüğü'ne gittiğinde evinin 2003 yılından bu yana ipotek altında olduğunu öğrenen Özsoy, neye uğradığını şaşırdı. Yapılan araştırmada, Özsoy'un evinin Aydın'ın Germencik İlçesi'nde demircilik yapan Mehmet Özsoy isimli şahsa ait araç telefonunun borcunun uzun süre ödenmemesi nedeniyle ipotek altına alındığı belirlendi. Kredi müracaatı sonucu ortaya çıkan yanlışlık, Mehmet Özsoy'un 2 günlük koşturması sonucu Telekom, İcra ve Tapu Sicil Müdürlükleri arasında yapılan yazışmalarla düzeltildi.

28 yıllık sınıf öğretmeni Mehmet Özsoy, küçük yaştaki öğrencilerinin "Haciz ne demek? Öğretmenin size haciz mi geldi?" sorularına cevap vermenin çok zor olduğunu belirterek, yetkililerin daha dikkatli davranmalarını istedi. 2 yıl önce de Aydın'ın değişik bir mahallesinde ikamet eden ve vefat eden Mehmet Özsoy isimli birinin 7 milyon TL'lik elektrik borcunun birikmesi üzerine sınıfta ders yaparken polisler tarafından karakola davet edildiğini ifade eden Özsoy, bir gün sonra adreslerdeki karışıklığın anlaşılmasıyla suçsuz olduğunun ortaya çıktığını söyledi. Mehmet Özsoy, alakasız olaylar nedeniyle suçlu yerine konulmasından ziyade öğrencilere karşı çok mahcup olduğunu dile getirdi. Okula döndüğü ilk derste bir saati bu konuya ayırdığını belirten Özsoy, "Öğrencilerin gözyaşları içerisinde bu soruları sorması beni yıktı. Meslekteki en zor günlerimi yaşadım. Ailece şok olduk. Eşimin dahi benim hakkımda yanlış bir düşünceye kapılmaması için 2 gün boyunca onu hiç yanımdan ayırmadım. Bizim için ahlak en olumlu olgudur. Arayan her veliye durumu ayrı ayrı izah etmek zorunda kaldım. Bazı kişilerin sorumsuzca davranışları yüzünden, masum insanların zan altında kalması çok kötü. Bu bir eğitimcinin başına gelince daha kötü oluyor. İnşallah böylesine olaylar bir daha yaşanmaz" diyerek yanlışı yapan kişilere sitem etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title