Haberler

Aydın: Güney Ege Taşımacılık Projesi 2009'da Tamamlanacak

- Denizli Eski Milletvekili Aycan Çakıroğulları, 6 Haziran 2006 Tarihinde Uygulanmaya Başlanılan Güney Ege Taşımacılık Projesi'nin 6 Haziran 2009 Tarihinde Tamamlanacağını Müjdeledi. Çakıroğulları, "Alt Yapı Çalışmalarına Başlanılan Projede Denizli-aydın-çine-yatağan-güllük Arasında Demiryolu Hattının Kurulması Planlanıyor. Demiryolu İçin Şimdiye Kadar 2 Alternatif Güzergah Tespit Edildi" Dedi.

- Denizli eski Milletvekili Aycan Çakıroğulları, 6 Haziran 2006 tarihinde uygulanmaya başlanılan Güney Ege Taşımacılık projesi'nin 6 Haziran 2009 tarihinde tamamlanacağını müjdeledi. Çakıroğulları, "Alt yapı çalışmalarına başlanılan projede Denizli-Aydın-Çine-Yatağan-Güllük arasında demiryolu hattının kurulması planlanıyor. Demiryolu için şimdiye kadar 2 alternatif güzergah tespit edildi" dedi.

Güney Ege Taşımacılık Projesin'de görev alan eski milletvekili Çakıroğulları, Muğla ve Denizli'den sonra Aydın İl genel Meclisini de ziyaret ederek, meclis üyelerine projenin içeriğini aktardı. Proje için, Ulaştırma Bakanlığı'nın 2006 yılı bütçesinden; Devlet Limanlar ve Hava Yolları İşetmesi (DLH) Genel Müdürlüğü'ne proje için 3 milyon YTL ödenek aktardığını açıklayan Çakıroğulları, daha sonra verilen 2,5 milyon YTL ek ödenek ile çalışmaların devam ettiğini bildirdi.

Aralık ayı içerisinde geniş bir heyet ile yerinde incelemelerde bulunmak için Denizli, Aydın ve Muğla'yı ziyaret edeceklerini duyuran Aycan Çakıroğulları, bu yıl sonuna kadar çalışmaların belirli bir noktaya gelmesinin hedeflendiğini söyledi. Çakıroğulları, projenin tamamlanması için belirlenen 3 yıllık sürenin iddialı bir zaman dilimi olduğunu ifade etti. 2007 yılı bütçesinde de yatırım ve alt yapı çalışmaları için büyük paralar ayrılmadığını beyan eden Çakıroğulları, bu projenin ülkemizde yeni olarak uygulanmaya başlanılan kamu özel sektör ortaklığıyla hayata geçirilmesinin öngörüldüğünü kaydetti. Çakıroğulları, projenin toplam 582 milyon 700 bin dolara mal olacağını belirterek, "Üst yapının tamamlanması için kurulacak şirkette, Aydın, Denizli ve Muğla İl Özel İdareleri bütçelerinden hiç para çıkmadan yüzde 2'şerlik ortaklık payları verilecektir. Bu karşılıksız pay, demiryolunun geçtiği bölgelerde kamu yararı kararı alındığı ve bu bölgelerdeki bürokratik çalışmaların hızlandırılması ile ilgili destek almak adına veriliyor. Bakanlar Kuru Kararı ile DHL arazilerin arazi kamulaştırmalarına başlayacak, 90 milyon YTL kamulaştırma ödeneği 2007 bütçesinden ayrıldı" diye konuştu.

Proje tamamlandığında turistik bölgelerde kamyonların karayollarına verdiği zarara karşı alternatif bir ulaşım ağına sahip olunacağını savunan Aycan Çakıroğulları, ana proje tamamlandıktan sonra bazı yerleşim birimlerine ilave bağlantıların yapılmasının da proje kapsamında yer aldığı bilgisini verdi. Demiryolu hattının Aydın'dan sonraki kısmı yeni yapılacağını bildiren Çakıroğulları, Aralık ayındaki ziyarette kesin güzergah tespiti yapılacağını açıkladı. Proje kapsamındaki üst yapılarının kurulacak olan devlet, özel sektör işbirliğindeki şirket tarafından yapılacağını anlatan Çakıroğlulları, "Kurulacak şirketin 400 milyon Dolara kadar yerli kaynakla yapılmasını devlet taahhüt ediyor. Ama projeye çok müracaat edenler var. Almanya, Japonya, Fransa ve Çin'den bir çok firma projeye talip oldu. Ancak arzumuz bu önemli projenin yerli kaynakla yapılmasıdır. Devlet sadece alt yapı çalışmalarını tamamlayarak, üst yapı için şirketin kurulmasına destek verecek. Proje sayesinde, büyük miktarlarda feldspat, mermer, çimento ihraç kapasitesi olduğu bilinen Yatağan bölgesinin yanında Aydın, Denizli, Muğla bölgesinin Güllük Limanına daha kısa mesafeden bağlanmasının sağlanacaktır. Böylece Güllük Limanı, İzmir Limanına alternatif bir merkez haline gelecektir" ifadelerini kullandı.

(DAK-Mİ-

(İK-Mİ-)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title