Haberler

Aydın: "Garip Ferhat" Sahibine Kavuştu

Aydın'ın Çine İlçesi'nde Ahırdan Çalınan Buzağısı Bulunarak Kendisine Teslim Edilen Sadettin Aşkın, Hırsızlara Sitem Ederek, "Ceza Az Geldiği İçin Adam Bir Daha Yapıyor. Suçu İşleyince Hemen Bırakılıyorlar" Dedi.

Aydın'ın Çine İlçesi'nde ahırdan çalınan buzağısı bulunarak kendisine teslim edilen Sadettin Aşkın, hırsızlara sitem ederek, "Ceza az geldiği için adam bir daha yapıyor. Suçu işleyince hemen bırakılıyorlar" dedi.

Hırsızlar tarafından lüks bir otomobille çalınarak kaçırılmaya çalışılırken, şahısların kaza yapması sonucu aracın içinde bulunan "Garip Ferhat" adlı buzağı sahibine teslim edildi. Kazaya karışan lüks otomobille birlikte getirildiği il merkezindeki bir otoparkta bakım altına alınan buzağı, sahibinin 10 YTL'lik otopark ve yem ücretini ödemesinin ardından minibüsle alınarak götürüldü. Öğle saatlerinde çalınan danasını teslim almak için Aydın'a gelen Sadettin Aşkın isimli çiftçi, evinin 500 metre ilersindeki ahıra sabah gittiğinde danasının olmadığını fark ettiğini söyledi. Polislerden akşam bir hırsızlık olayı olduğunu öğrendiğini ifade eden Aşkın, "Akşam ineğimi sağıp buzağıyı emzirdikten sonra ahırı kilitleyip evime gitmiştim. Sabah ahıra geldiğimde danam yerinde yoktu ve ahırımın demir kapılarının kırıldığını ve ortalığın perişan olduğunu gördüm. Ben de emniyete gittim. Emniyette akşam bir buzağı yakaladıklarını ve şu an dananın Aydın'da olduğunu söylediler. Bunun üzerine bende buraya geldim. Olayı duyunca çok üzüldüm" dedi.

Danasını bulup koruma altına alan polislere teşekkür eden Aşkın, "Çok çok sağ olsunlar, var olsunlar" diyerek memnuniyetini dile getirdi. Hırsızlara verilen cezaların artırılmasını isteyen ve cezalar caydırıcı olmadığı için olayların çoğaldığını iddia eden Aşkın, "Bu kişilere cezalar biraz fazla verilmeli. Az geliyor, suçu işleyip yakalanınca hemen salıveriyorlar ve bir daha yapıyorlar" diye konuştu.

Sadettin Aşkın'ın oğlu Salih Aşkın ise, "Sabah havanın aydınlanmasıyla birlikte yavrusunu yanında göremeyen anne inek sürekli ağlıyor ve bağırıyor. Buzağının çalınmasına biz annesinden daha fazla üzüldük" dedi.

Bu arada, olaydan sonra yakalanan 3 hırsızlık zanlısı, Aydın'daki sorgularının ardından Çine Cumhuriyet Savcılığı'na teslim edildi. Zanlıların sorgusunun devam ettiği bildirildi.

Dün gece Çine İlçesi'nin Soğancılar Mahallesi'ndeki bir ahırdan çaldıkları buzağıyı lüks otomobille il merkezine getirmeye çalışan 3 kişi, polisin kovalamacısı sonucu Tansaş Kavşağı'nda araçlarının kontrolünü kaybederek kaza yapmıştı. Olaydan sonra kaçmaya çalışan 3 zanlı yakalanırken, dana otomobil içerisinde getirildiği otoparkta bakım altına alınmıştı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title