Haberler

Aydın: Esnaf'tan İncirliova Belediyesi'ne Teşekkür

- Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hulusi Akşit, Aydın'ın İncirliova İlçesi'nde İşletme Açmak İsteyen Büyük Marketlere İzin Vermeyen İncirliova Belediye Başkanı Orbay'a Teşekkür Ziyaretinde Bulundu. Akşit, İlçede Faaliyet Gösteren Küçük Esnafın Korunması Adına Alınan Bu Kararı Sonuna Kadar Destekleyecekleri Sözünü Verdi.

- Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hulusi Akşit, Aydın'ın İncirliova İlçesi'nde işletme açmak isteyen büyük marketlere izin vermeyen İncirliova Belediye Başkanı Orbay'a teşekkür ziyaretinde bulundu. Akşit, ilçede faaliyet gösteren küçük esnafın korunması adına alınan bu kararı sonuna kadar destekleyecekleri sözünü verdi.

Yahya Ümit Orbay, ziyarette yaptığı konuşmasında İncirliova'nın mevcut ekonomik yapısı itibariyle pek fazla hareketli olmayan ve sanayinin gelişmediği bir ilçe olduğunu söyledi. İlçenin tüm gelirini tarımsal ve küçük esnafın faaliyetlerinden elde ettiğini açıklayan Orbay, belediye olarak esnafları koruma yönünde tutum sergilediklerini ifade etti. Aydın'ın çok yakın olması itibariyle bir çok insanın zaten gidip oradan alış veriş yapma imkanı bulduğunun altını çizen Orbay, "Zaten büyük firmalar bu durumda iken bile yeterince zarar veriyor. Bizde burada şube açmalarına izin verirsek kendi elimizle esnafı bitirmiş oluruz. Kendimde yıllardır esnaflık yaptığım için onların ne durumda olduğunu biliyorum. Birçoğu maliye ve Bağ-Kur borçlarında ödemekte zorluk çekiyor. Eğer büyük firmaların gelmesine izin verseydik, onları tamamen sahipsiz bırakmış olacaktık. Birçok esnaf ve sivil toplum örgütünden gelen destek ile bu kararımızın arkasında sonuna kadar duracağız" dedi.

Esnafa ceza kesen bir belediye görünümü çizmek istemediklerini vurgulayan Yahya Orbay, göreve geldiği günden bu yana esnafa kesilen ceza sayısında çok büyük bir azalma olduğundan söz etti. Orbay, mevcut sorunları ikili diyaloglarla çözmeye çalıştıklarını ve bu çabalarında başarılı olduklarına dikkat çekti. Yapılanların tamamen başı boş bir belediyecilik anlamına gelmemesini isteyen Orbay, "İlçemizdeki küçük esnafa destek vermek adına yaptırdığımız kapalı pazar yerine de belediyemiz ve esnaf odalarına kayıtlı esnafları yerleşmesini sağlayacağız. Burada dükkan kiralayacak kişiler iki kurumun işbirliği ile belirlenecektir" ifadelerini kullandı.

Esnaf Odaları Konfederasyonu Başkanı Akşit de konuşmasında Aydın'da kalmak şartı ile her türlü ekonomik faaliyeti destekleyecekleri belirtti. Aydın'da faaliyet gösteren bir çok şirket ve büyük marketlerin merkezlerinin büyük kentlerde olduğunu kaydeden Akşit şöyle konuştu: "Parayı burada kazanıp, başka yerde vergi ödüyorlar. Bizi en ufak bir faydaları yok. Bizler, bizde kaydı bulunan ve Aydın'a vergi ödeyen esnafları korumak ve onlara destek olmak zorundayız" dedi.

(DAK-İK-YK)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title