Haberler

Aydın: Emekli Orgeneral Tolon'un Aydın Ziyareti

Ege Ordu ve 1. Ordu Eski Komutanı Emekli Orgeneral Hurşit Tolon, Eski Başbakan Bülent Ecevit'in Ölümüyle İlgili Olarak, "Ülkemizin Yetiştirdiği Çok Seçkin Devlet Adamlarından Birisini Kaybettik. Hepimizin Başı Sağ Olsun" Dedi.

Ege Ordu ve 1. Ordu eski Komutanı emekli Orgeneral Hurşit Tolon, eski Başbakan Bülent Ecevit'in ölümüyle ilgili olarak, "Ülkemizin yetiştirdiği çok seçkin devlet adamlarından birisini kaybettik. Hepimizin başı sağ olsun" dedi.

Yerel bir gazete ve Aydın Genç İşadamları Derneği işbirliğiyle düzenlenen "Ortadoğu ve Türkiye Gündemi" konulu konferansa katılmak üzere Aydın'a gelen emekli Orgeneral Hurşit Tolon, Vali Mustafa Malay'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette gazetecilerin sorularını yanıtlayan Tolon, Bülent Ecevit'in ölümüyle ilgili duyduğu üzüntüyü de dile getirdi. Ülkenin yetiştirdiği çok şekçin bir devlet adamını kaybetmenin üzüntüsünü yaşadığını belirten Tolon, "Henüz toprağa verilmedi ama, Ecevit'i rahmetle anıyorum. Eşi Rahşan Hanım'a da başsağlığı diliyorum. Ülkemizin ve Türk milletinin başı sağ olsun. Kendisi, ülke çıkarlarını ön planda tutan, Atatürk ilkeleri doğrultusunda hareket eden ve ülkenin ilerlemesi için Atatürk'ün belirlediği aydınlanma ışığı doğrultusunda hareket eden bir liderdi. Allah rahmet eylesin. Onu rahmetle anıyoruz" dedi.

50 yılı aşkın bir süre askeri anlamda vatana hizmet etmeye çalıştığını kaydeden Tolon, emekli olduktan sonra ülkeye karşı olan borcunu faiziyle ödemek için çaba sarf ettiğini açıkladı. Tolon, demokrasinin ayakta tutulması için sadece siyasi partilerin değil aynı zamanda sivil toplum örgütlerinin de bu bağlamda etkin bir rol oynaması gerektiğini ifade etti.

Bir basın mensubunun "Cumhuriyet elden gidiyor mu?" şeklindeki sorusuna Hurşit Tolon, "Cumhuriyet elden gitmez. Çünkü Türk halkı onun değerlerini hücrelerine kadar özümsemiştir. Sadece cumhuriyete karşı saldırılar var diyebiliriz. Yenidünya oluşumu içerisinde Ortadoğu'yu kendi çıkarları doğrultusunda şekillendirmek isteyen süper güçler var. 100 yıllık Lozan gerçeğini hazmedemeyen, bölgemizde emelleri olan güçler ve onların işbirlikçileri var. Ne cumhuriyet ne de ülkenin bir çakıl taşı elden gitmez" cevabını verdi.

Laikliğe yönelik tehlikelerin olduğunu söyleyen Tolon, bu tehlikelerin bilinip, önlemler alınması gerektiğine işaret etti. Tolon, ülkenin birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğunun altını çizerek, herkesi birlik ve beraberliğe çağırdı.

Vali Mustafa Malay, emekli Orgeneral Hurşit Tolon'a ziyaretinden dolayı teşekkür ederek, günün anısına plaket ve Aydın'ın simgesel olan incir hediye etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title