Haberler

Aydın: Ege Et Genel Müdürü'nün Açığa Alınması

Aydın Valisi Mustafa Malay, Ege Et Mamulleri Yem ve Yağ Sanayi Ticaret Anonim Şirketi Genel Müdürü Osman Gürkaş'ın Açığa Alınmasıyla İlgili Olarak, "Başlatılan Soruşturmanın Selameti İçin Şirketin Genel Müdürünü Açığa Aldık" Dedi.

Aydın Valisi Mustafa Malay, Ege Et Mamulleri Yem ve Yağ Sanayi Ticaret Anonim Şirketi Genel Müdürü Osman Gürkaş'ın açığa alınmasıyla ilgili olarak, "Başlatılan soruşturmanın selameti için şirketin genel müdürünü açığa aldık" dedi.

Vali Malay düzenlediği basın toplantısında, Aydın Valiliği İl Özel İdaresi'nin hissedarı olduğu kuruluşun her türlü altyapıya sahip olmasına rağmen son aylarda zarar etmesini aklının almadığını belirterek, "İlk olarak satışları usulüne uygun yapmadığını tespit ettiğimiz şirket Genel Müdürü Osman Gürkaş'ı açığa aldık. Yeminli mali müşavir tarafından tüm kayıtlar inceleniyor" dedi.

Tarım ve hayvancılığın her geçen gün geliştiği Aydın'daki en köklü kuruluşlardan biri olan Ege Et Mamulleri Yem ve Yağ Sanayi Ticaret Anonim Şirketi'nin son zamanlarda aylık 2 ile 5 bin YTL arasında zarar etmeye başladığını ifade eden Vali Malay, "Şirketin sürekli zarar etmesi üzerine dün yönetim kurulu olağanüstü toplandı. Yaptığımız incelemelerde satışların gerekli teminat alınmadan yapıldığını ve birçok alacağın da tahsilatıyla ilgili çalışmaların gereği gibi yapılmadığını tespit ettik. Bunun üzerine başlatılan soruşturmanın selameti için şirketin genel müdürünü açığa aldık. Bize göre bu şirketin çok iyi kar etmesi gerekiyordu. Şu anda kurumun piyasadan vadesi geçmiş 40 bin YTL alacağı var. Avukatlarımız aracılığıyla icra çalışmalarına başladık. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title