Haberler

Aydın'dan Referandum Manzaraları

Cumhurbaşkanı'nın Halk Tarafından Seçilmesini Öngören Anayasa Değişikliğinin Halk Oyuna Sunulduğu Referandumda Aydınlı Vatandaşlar Oylarını Kullanmak İçin Sandık Başına Gitti.

Cumhurbaşkanı'nın halk tarafından seçilmesini öngören anayasa değişikliğinin halk oyuna sunulduğu referandumda Aydınlı vatandaşlar oylarını kullanmak için sandık başına gitti.

Aydın'da 639 bin 824 seçmen için 964 merkezde kurulan sandıklarda vatandaşlar oylarını kullandı. 22 Temmuz seçimlerine göre katılımın daha az olduğu gözlendi. Referandumun ne anlama geldiğini bilmeyen bazı vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü çok sevdiği için 'evet' oyu verdiklerini açıkladı.

Aydın Emniyet Müdürlüğü'de 22 Temmuz seçimlerinde olduğu gibi referandum da 'sandık operasyonu' düzenledi. Oy kullanılan bölgelerde görev yapan polis, hakkında kesinleşmiş hapis cezası, yakalama müzekkeresi ve değişik nedenlerden dolayı aranan 59 kişiyi sandık başında yakaladı.

Değişik suçlardan hakkında hapis kararı ve yakalama müzekkeresi bulunan şahısların kimlik numaralarını alan polis Yüksek Seçim Kurulu'nun internet sitesine girerek bu şahısların oy kullanacakları merkezleri belirledi. Sabah saatlerinden itibaren tek tek sandık başlarına gelen şüpheliler geldikleri sandık merkezlerinde polis tarafından yakalandı. Yasa gereği önce oylarını kullanan şahıslar daha sonra polisler tarafından ekip otolarına alınarak önce hastanelere götürülerek sağlık raporu alındı ardından Aydın

Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Şu ana kadar sandık başlarında 59 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Yakalanan kişi sayısının çok olması nedeniyle resmi ve sivil ekipler akşama kadar sandık merkezlerinden polis merkezine yakalama müzekkeresi bulunan kişileri taşıdı.

(İK-YK-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title