Haberler

Aydın-dalama Yolu 8 Kilometre Kısaldı

Aydın'da Geçtiğimiz Hafta Başlayan Asfalt Sezonu Çalışmaları Kapsamında Aydın Merkez-ile Dalama Arasında Kalan Grup Köylerinin Yolu Yenilendi.

Aydın'da geçtiğimiz hafta başlayan asfalt sezonu çalışmaları kapsamında Aydın Merkez-İle Dalama arasında kalan grup köylerinin yolu yenilendi. Yeni yapılan yol ile birlikte Aydın-Dalama yolu hem daha düzgün oldu, hem de 7 kilometre kısaldı. Bugün tamamlanan yolda incelemelerde bulunan Aydın İl Genel Meclisi Başkanı İsmail Hakkı Eser, asfaltlama ekibine Aydın İl Özel İdaresi Köylere Hizmet Götürme Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Bülent Kılıç ve ekibine çalışmalarından dolayı teşekkür etti. 12 köyün faydalanacağı yol, hem kısalmış hem de daha düzgün hale gelmiş oldu.

Yol inceleme gezisine Aydın İl Genel Meclisi Başkanı İsmail Hakkı Eser, İl Genel Meclisi Üyesi Muharrem Uçmaklıoğlu, Aydın İl Özel İdaresi Köylere Hizmet Götürme Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Bülent Kılıç ve Baltaköy Muhtarı Durmuş Çoban katıldı. Yeni yapılan yol sayesinde hem bahçelerdeki ürünlerin toz ve topraktan kurtulduğunu, hem yolun 7 kilometre kısaldığını hem de yolun daha güzel olduğunu belirten köylüler çalışmalarında emeği geçenlere teşekkür ettiler. Aydın İl Özel İdaresi olarak 2008 yılı asfalt sezonunda 205 kilometrelik yolun asfaltlanacağını belirten İl Genel Meclisi Başkanı İsmail Hakkı Eser, "Göreve geldiğimizde Aydın'ın 45 köyü asfaltsız, 18 köyü de susuzdu. Şu anda 489 köyü bulunan Aydın ilimizde susuz ve asfaltsız köyümüzün olmaması bizler için büyük mutluluk ve onur kaynağıdır. Gece gündüz demeden çalışıyoruz, vatandaşımızın mutluluğunu gördükçe yorgunluğumuz gidiyor. Çalışmalarımız tüm hızıyla devam edecek" ifadelerine yer verdi.

Merkez Çeştepe Beldesi ile Gölhisar Köyü arasındaki yaklaşık 7 kilometrelik yolun tamamının Özel İdare Olanakları ile asfaltlandığını ve maliyeti yüzde 66 oranında düşürdüklerini kaydeden Genel Sekreter Yardımcısı Bülent Kılıç, "Normal şartlarda bir kilometre asfalt yaklaşık 70 bin YTL'ye mal oluyor. Ancak biz tüm altyapı malzemelerini kendimiz ürettiğimiz için bu rakamı 20 bin YTL civarına düşürdük" dedi.

(İK) 26.06.2008 18:04 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title