Haberler

Aydın'da Yerel Yönetimler

Aydın Belediye Başkanı İlhami Ortekin Düzenlediği Basın Toplantısı ile Devam Eden Projelerle İlgili Kamuoyuna Bilgilendirdi. Aydın Belediyesi Olarak Sorunları Tek Tek Çözdüklerini Belirten Başkan Ortekin, 2007 Yılı İçerisinde Otogar, Toplu Taşıma Projelerinin İhalesinin Yapılacağını Söyledi. Başkan Ortekin Ayrıca Sağlıklı Şehirler Projesi Kapsamında 11-25 Ocak Tarihleri Arasında Tüm Aydın'a Ü...

Aydın Belediye Başkanı İlhami Ortekin düzenlediği basın toplantısı ile devam eden projelerle ilgili kamuoyuna bilgilendirdi. Aydın belediyesi olarak sorunları tek tek çözdüklerini belirten Başkan Ortekin, 2007 yılı içerisinde Otogar, Toplu Taşıma projelerinin ihalesinin yapılacağını söyledi. Başkan Ortekin ayrıca Sağlıklı Şehirler Projesi kapsamında 11-25 Ocak tarihleri arasında tüm Aydın'a ücretsiz göz taraması yapılacağını belirtti.

Aydın Belediyesi Encümen Salonu'nda düzenlenen toplantıda İtalyanlar tarafında icat edilen ve raylı tramvaylara rakip olabilecek 150 kişinin üzerinde taşıma kapasitesine sahip otobüsler hakkında basın mensuplarına bilgi veren Ortekin, Aydın'da bu araçlardan kullanmayı düşündüklerini söyledi. Uzun süredir üzerinde durdukları Tramvay Projesini yeni çıkan bu otobüsler karşısında yeniden gözden geçirmek zorunda kaldıklarını belirten Aydın belediye Başkanı İlhami Ortekin, "Aydın'da şehir içi toplu taşımacılık adına 160 adet minibüs kullanılıyor. 10-15 kişi alan bu minibüslerin bence toplu taşımacılık adına çok büyük bir avantajı yok. Bu nedenle Tramvay Projesinin de üzerinde gördüğümüz bu araçları kullanmayı düşünüyoruz. Şehir içi taşımacılığı yapan 133 nolu Minibüs Kooperatifine bu sistemi kullanmasını teklif edeceğiz. Kabul etmez ise Belediye olarak bunu biz yaparız" dedi.

Otogar Projesinde de çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini belirten Başkanı Ortekin, tüm projenin mimari çizimlerinin tamamlandığını sadece statik projenin hazırlanması işleminin ladığını, 2007 yılı içerisinde otogar ihalensin yapılacağını kaydetti.

AYDNLILAR GÖZ TARAMASINDAN GEÇECEK

Toplantının sonunda Sağlıklı Şehirler Projesi kapsamında gerçekleştirilecek bir etkinlikle ilgili bilgi veren Belediye Başkanı İlhami Ortekin, 11-25 Ocak tarihleri arasında Aydın'da halka yönelik ücretsiz göz taraması yapılacağını söyledi. Aydın Valiliği ve Aydın Belediyesi'nin katkılarıyla 'Ömür Boyu Aydınlık Bir Yaşam' sloganıyla başlatılan kampanya ile ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Ortekin "Aydın valiliğimizin de katkıları, Türkiye Optik ve Optometrik Meslekler Derneği Aydın Şubesi ve Göz Sağlığı'nı Koruma ve Görme Engellilere Hizmet Derneği işbirliği ile 11-25 Ocak 2007tarihleri arasında Aydın'da gezici genel göz sağlığı taraması yapılacak. 11 Ocak günü Ata Mahallesi'nde başlayacak olan tarama aracı 25 ocak tarihine kadar tüm mahallelere dolaşacak. Tüm vatandaşlarımız bu hizmetten faydalanabilir" dedi.

(İK-YK)

08.01.2007 18:54 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title