Haberler

Aydın'da Protokol Krizi

Güncelleme:

Aydın'da, 18 Mart etkinliklerinde sadece AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem'e konuşma yaptırılması, MHP Aydın Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ali Uzunırmak'ın tepkisine neden oldu.

Aydın'da, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü etkinliklerinde sadece AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem'e konuşma yaptırılması, MHP Aydın Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ali Uzunırmak'ın tepkisine neden oldu. Yaşanan tartışma bir vatandaşın "Yaradılanı hoş görün Yaradan'dan ötürü. Buraya dua etmeye geldik. Üzerimizdeki elbiselerin ve makam mevkilerin önemi yok" demesiyle tatlıya bağlandı.

Kriz, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri programı kapsamında Köşk İlçesi'ne bağlı Karatepe Köyü Şehitliği'nde yaşandı. Sabah saatlerinden itibaren tüm programlara birlikte katılan Aydın Valisi Kerem Al, MHP Aydın Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ali Uzunırmak, AK Parti Aydın Milletvekilleri Mehmet Erdem, Semiha Öyüş ve Gültekin Kılınç etkinliklerin son durağı olan Karatepe Şehitliği'ndeki programa da katıldı.

Aydın İl Merkezinden yaklaşık 40 kilometre mesafede gerçekleştirilen programda, sadece AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem konuştu. Milletvekili Mehmet Erdem, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan gibi şiirle başlayıp konuşmayla sözü bitirmesinin ardından, Aydın Valisi Kerem Al, kürsüye çıkarak son sözü söyledi. Vali Kerem Al'ın konuşmasının ardından program ve konuşmalar sona erince programa İl Başkanı, İlçe Başkanı ve beraberindeki bir grup partili ile birlikte katılan MHP Aydın Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ali Uzunırmak, Vali Kerem Al'ın yanına gelerek, protokolde ve usulde yanlışlar yapıldığını belirtti. Uzunırmak, sadece AK Parti Milletvekili Mehmet Erdem ve Semiha Öyüş'e söz verilmesini sert bir dille eleştirdi.

Vali ile Milletvekili arasında ilginç diyalogların yaşandığı törende Vali Kerem Al, yanlışlık varsa telafi edileceğini belirterek ortamı yumuşatmaya çalıştı. Bu sırada programı yapanlar, program başlamadan önce milletvekillerinin konuşma talebi olup olmadığını sorduklarını, sadece Mehmet Erdem'in konuşmak istediğini, AK Partili Gültekin Kılınç ile MHP'li Ali Uzunırmak'a programa geç katıldıkları için konuşma taleplerini sorma fırsatı bulamadıklarını kaydetti. Milletvekili Uzunırmak, Vali Kerem Al'a hitaben yaptığı konuşmada, "Sayın Valim siz benim yerimde olsanız ne yapardınız?" dedi. Bunun üzerine Vali Kerem Al'ın, "Fark edilememiş olabilir yerimi size vereyim" demesi üzerine Milletvekili Uzunırmak, "Mesele yer meselesi değil, burada konuşacaksa ya herkes konuşsun, ya da kimse konuşturulmasın. Biz millet iradesini temsil ediyoruz. Benim olduğum pozisyonu siz nasıl izah edersiniz. Ben yer meselesine aldırmıyorum. Protokolde ben bu arkadaşlardan daha öndeyim. TBMM İdare Amiriyim. Ancak bu yapılanlar yanlış" dedi.

Milletvekili Uzunırmak'ın bu konuşması sırasında bir vatandaş, "Yaradılanı hoş görün Yaradan'dan ötürü. Buraya dua etmeye geldik. Üzerimizdeki elbiselerin ve makam mevkilerin önemi yok" diye seslendi. Kendisini uyaran vatandaşa teşekkür eden MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, tören yerinden ayrıldı. Resmi plakalı makam otosuna giden TBMM İdare Amiri Ali Uzunırmak, daha sonra tekrar geri dönüp programın kalan kısmına katılınca, kriz tatlıya bağlanmış oldu.

- Aydın

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ali Uzunırmak Kerem Al Ak Parti Aydın Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu?
title