Haberler

Aydın'da Piyasadaki Para Üretime Dönmeyi Bekliyor

Aydın'ın Efeler ilçesinde döviz işletmeci İlhan Günendi, piyasada paranın henüz yeterince yatırım ve üretime dönmediğini belirtti.

Piyasaya hükümetin sağladığı hibeler ve düşük faizlerle bir miktar nakit akışının sağanağını ifade eden İlhan Günendi, "Piyasadaki nakit yatırım ve üretime dönmediği sürece piyasa canlanmaz. Bu piyasadaki paralar yatırım ve üretme dönemediği zaman ya bu nakit borca yada buzdolabı ve çamaşır makinesi gibi gereksinim duyulduğu eşya satın alımına gider. Piyasadaki nakit yatırım ve üretime dönüşmediği sürece sıkıntılar bir müddet daha devam edecektir. Özellikle Aydın ilimizde bu dönemlerde turizm hareketlik nedeniyle bir canlılık yaşanırken bugün bakıldığında gerek Kuşadası gerek Didim turizm bölgelerimizde halen durgunluk var. Yakın bölgemizde yaşanan savaş ve ekonomik istikrarsızlık turizmi de olumsuz etkilediği bir gerçektir. Temennimiz önümüzdeki günlerde turizmin canlanması halinde piyasalarda canlanma yaşanacağını unut ediyoruz" diye konuştu.

Günendi, ülke ihracatında bazı ürünlerde öncül durumda olan Aydın ekonomisinin en büyük payını tarım ürünlerinin teşkil ettiğini ifade etti. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Aydın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title