Haberler

Aydın'da Mesleki ve Teknik Eğitim Tanıtım Fuarı ile Öğrenciler Doğru Meslek Seçecek

Aydın merkez Efeler ilçesinde okul ve kurumların doğru tanıtılması amacıyla Aydın Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde Efeler Mesleki ve Teknik Eğitim Tanıtım Fuarı düzenlendi.

Aydın merkez Efeler ilçesinde ortaokullarda öğrenimlerini sürdüren öğrencilerin kabiliyetlerine göre doğru okullara yönlendirebilmek için Efeler Mesleki ve Teknik Eğitim Tanıtım Fuarı gerçekleştirildi. İki gün boyunca açık olacak olan fuarda ortaokullar, 10 lisenin açtığı standları gezerek geleceklerine yön verecek. Meslek liselerinin yapmış olduğu icatlar, tasarımlar, makineler ve mekanizmalar stantları ziyaret eden öğrencilere anlatılarak okul ve bölümler hakkında bilgi verilecek.

Aydın eski müze bahçesinde gerçekleştirilen Efeler Mesleki ve Teknik Eğitim Tanıtım Fuarı'na, Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, Aydın Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre ve yardımcıları, Aydın İŞKUR Müdürü Rahmi Terzi, öğretmenler ve lise öğrencileri katıldı.

"AYDIN'DA MESLEKİ EĞİTİME DOĞRU HIZLI BİR GEÇİŞ VAR"

Açılışta bir konuşma yapan Aydın Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Aydın genelinde 43 mesleki eğitim lisesinin bulunduğunu işaret ederek 22 bin 914 öğrenciye eğitim verdiklerini ifade etti. 21. yüzyılda bilgi çağında bilgiye ulaşmanın bir mesleği severek yapmaktan geçtiğini vurgulayan Töre, "Bu fuarla meslek seçimine gidecek olan öğrencilerimizi bilinçlendirerek doğru meslek alanlarına yönlendirmeye çalışacağız. Yaşam başarılarının artmasını hedefleyerek ve Türkiye'nin ekonomisine, bilgisine, sanayisine katkı sağlamayı umut ediyoruz. Aydın'da mesleki eğitime doğru hızlı bir geçiş var. Yüzde 53'lerde olan mesleki eğitimi önümüzdeki yılarda yüzde 60'lara çıkarmayı hedefliyoruz. Bu anlamda mesleklerinin yanında ülke ekonomisine katkı sağlayacak elemanlar yetiştirmeye çalışıyoruz" dedi.

"SANAYİLERDE NİTELİKLİ ELEMANLARA İHTİYAÇ VAR"

Kendi hayatından kesitler sunarak bir konuşma yapan Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan da, meslek edinmenin önemine değindi. Ülkede en önemli sorunlardan birinin meslek edinmiş ara eleman bulamamak olduğunu kaydeden Başkan Özakcan, sanayilerde nitelikli elemanlara ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Konuşmaların ardından Efeler Mesleki ve Teknik Eğitim Tanıtım Fuarı'nın açılış kurdelesi Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, Aydın Milli Epğitim Müdürü Pervin Töre ve Aydın İŞKUR Müdürü tarafından kesildi ve ardından meslek liseleri tarafından açılan standlar gezilerek sonlandı. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Mehmet Mesut Özakcan Pervin Töre Aydın Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title