Haberler

Aydın'da Haraç Çetesi Çökertildi

Aydın'ın Çine İlçesi'nde Maden Taşımacılığı Yapan Şoförlerden Zorla Para Talep Ettikleri Tespit Edilen Bir Çete Çökertildi. İlçede İki Ayrı Olaya Karışıp Kaleşnikof Silahla 4 Kişinin Yaralanmasına Neden Olduğu İleri Sürülen Şahıslardan 4'ü Yakalandı, Olayla İlgili Olduğu Tespit Edilen 2 Kişinin Aranmasına İse Devam Ediliyor.

Aydın'ın Çine İlçesi'nde maden taşımacılığı yapan şoförlerden zorla para talep ettikleri tespit edilen bir çete çökertildi. İlçede iki ayrı olaya karışıp kaleşnikof silahla 4 kişinin yaralanmasına neden olduğu ileri sürülen şahıslardan 4'ü yakalandı, olayla ilgili olduğu tespit edilen 2 kişinin aranmasına ise devam ediliyor.

Aydın Emniyet Müdür Yardımcısı Mükremin Özdemir, düzenlediği basın toplantısında, 22 Ekim 2006 tarihinde Çine İlçesi'nde, otogarda kaleşnikof silah, otomatik tüfek ve 2 tabanca kullanarak 4 kişinin yaralanmasına neden olan E.C., Ö.C. ve C.Y. hakkında çalışma başlatıldığını açıkladı. Aynı zanlıların Çine'de maden taşıma işlerini yapan N.E.'yi 28 Kasım'da ayağından silahla yaraladığını bildiren Özdemir, önceki gün yapılan bir operasyonla 4 zanlının Aydın-İzmir yolunda bir benzin istasyonunda yakalandıklarını bildirdi. Özdemir, zanlıların üzerlerinde ve daha sonra belirlenen adreslerde yapılan aramada 1 adet kaleşnikof tüfek, 1 adet av tüfeği, 2 adet tabanca, 16 adet av tüfeği ve 4 adet fişek bulunduğunu, zanlılara yardım ve yataklık yapan M.A. ve Y.D. isimli şahısların da Çine'de gözaltına alındığını ifade etti. Bugün zırhlı panzer, 50'ye yakın görevli polis ve çevik kuvvet ekipleri nezaretinde önce Çine Otogarı'nda, daha sonra da evine girerken kurşunlanan N.E.'in evinin önünde, gözaltındaki zanlılara tatbikat yaptırıldı. Tatbikat sırasında oldukça sakin görünen zanlıların ifade verirken ve olay yerini gösterirken rahat oldukları ve suçlarını kabul ettikleri gözlendi. Zanlılar Çine Otogarı'na getirildiklerinde, Otogar tamamen boşaltıldı ve güvenlik çemberi oluşturuldu. Özel Harekat Timi'ne bağlı kar maskeli keskin nişancılar çatılara yerleştirildi. Basın mensuplarına da 10 metrelik güvenlik çemberi oluşturuldu. Tatbikat alanına zırhlı araçla getirilen zanlılara, araçtan ayrı ayrı çıkarılarak farklı şekilde birbirinden habersiz olay yeri incelemesi yaptırıldı.

Olay yeri tatbikatının burada tamamlanmasından sonra ikinci olay yeri olan N.E.'nin evinin bulunduğu sokakta da zanlılara tatbikat yaptırıldı. Burada da yollar Çevik Kuvvet tarafından kesilirken, uzun namlulu silahlarla kekin nişancılar çatılarda görev aldı. Her iki olay yeri tatbikatında da çok sayıda vatandaş, merakla zanlıları izledi.

Edinilen bilgilere göre zanlılar, olay gecesi garajda bulunan bir marketten veresiye alışveriş yapmak için garaja geldiklerini açıkladı. Daha önce İstanbullu kardeşlerin kendilerine ve Çineliler'e küfür ettiklerini iddia eden zanlılar, İstanbullu kardeşleri korkutmak amacı ile ateş etmeye başladıklarını ve bu sırada bombacı lakaplı Ö.C.'nin otomobili sürdüğünü, kaleşnikof marka silahın C.Y. tarafından kullanıldığını ve diğer 2 zanlının da değişik silahlarla saldırıya katıldığını ileri sürüldü. N.E.'nin evinin önünde meydana gelen kurşunlama olayı ile ilgili ise, Ö.C. ve C.Y.'nin 100. Sokak ile İtfaiye Sokağı kavşağında beklediği, Ü.C. ve E.C.'nin silahlı saldırıyı gerçekleştirdikleri kaydedildi. Zanlıların her iki saldırıyı da 'Memleket davası' için işlediklerini söyledikleri öğrenildi.

Zanlıların ilçede maden taşıma işi yapan kişilerden kazanç elde etmek istediklerini anlatan Aydın Emniyet Müdür Yardımcısı Mükremin Özdemir, şahısların tutuklandığını ve olaya karıştığı belirlenen 2 zanlının daha yakalanması için çalışmaların devam ettiğini belirtti. Özdemir, herkesin devlete ve güvenlik güçlerine güvenmesini isteyerek vatandaşların olayları ihbar etmekten çekinmemesini istedi.

Olayla ilgi soruşturmanın çok yönlü olarak sürdüğü bildirildi.

(İK-OK-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title