Haberler

Aydın'da "Fetö'nün Askeri Yapılanması" Davası

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) Aydın'daki askeri yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında 4'ü tutuklu 5 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) Aydın'daki askeri yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında 4'ü tutuklu 5 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Aydın 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davaya, tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile taraf avukatları katıldı.

Duruşmada tanık olarak dinlenen Aydın İl Jandarma Komutanlığında görevli Üsteğmen Harun Özcan, 15 Temmuz gecesinde nöbetçi amir olarak Bölge Harekat Merkezi'nde olduğunu, sözde sıkıyönetim mesajının gelmesinin ardından ilgili komutanlara bilgi verdiğini ifade etti.

Eski Aydın jandarma bölge komutanı tümgeneral Murat Kırkaya'yı saat 23.05 sıralarında aradığını söyleyen Özcan, şunları anlattı:

"Telefonda mesajın başlık kısmını okudum. Ben okuduktan sonra yaklaşık 10-15 saniye bir sessizlik oldu. Kırkaya bu süreçte konuşmadı, sonra "Peki, tamam" diyerek telefonu kapattı. Okuduğum mesajla ilgili bana bir şey söylemedi, yorum yapmadı. Diğer komutanlarımız gibi şaşkınlık göstermedi. Olumlu ya da olumsuz bir şey söylemedi. Sadece sessiz kaldı, komutanlığa geleceğini de söylemedi. Bana bu konuda herhangi bir talimat vermedi. Saat 23.30 civarı Halil Şen albayımız geldi. Mesajı da yanımıza alarak bölge komutanımız Murat Kırkaya'nın evine gittik. Halil albayımız mesajı da alarak bölge komutanın evine girdi, ben dışarıda kaldım. Bu nedenle içeride ne konuşulduğunu bilmiyorum. Darbe gecesi Kırkaya'dan herhangi bir emir almadım. FETÖ'ye yakınlığına rastlamadım."

Tutuksuz sanık Kırkaya ise olayın üzerinden uzun bir zaman geçtiği için tanığın olayı tam net hatırlamıyor olabileceğini belirterek, "Tanık olay günü beni aradığında sessiz kalmadım. Bu mesaja işlem yapmamalarını, yayınlamamalarını, mesajı bana getirmelerini, bunun halkın iradesine karşı yapılmış bir hakaret olduğunu söyledim." dedi.

Savunma yapan tutuklu sanıklar da haklarındaki suçlamaları reddetti.

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, eski kıdemli başçavuş Birol Akçay'ın tahliyesine, diğer tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı 30 Mart'a erteledi.

Kaynak: AA / Güncel

Harun Özcan Aydın Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title