Haberler

Aydın'da erkenci pamuk hasadı

Güncelleme:

AYDIN'ın İncirliova ilçesinde, 41 dönüm arazide üretilen erkenci pamuk, hasat edildi.

AYDIN'ın İncirliova ilçesinde, 41 dönüm arazide üretilen erkenci pamuk, hasat edildi. 16 ton çıkan pamuk, sembolik fiyatla kilosu 5 liradan satıldı.

İncirden sonra Aydın'da en çok üretilen pamukta ilk hasat yapıldı. Gerenkova Mahallesi'nde Turan Çocuk'a ait 41 dönüm araziye ekimi yapılan erkenci pamuk, 20 gün önce hasat edildi. Hasadı yapılan 16 ton pamuk, sembolik fiyat olarak, kilosu 5 liradan satıldı. İncirliova ilçesinde 26 bin dekar alanda ekilen normal pamuğun hasadı ise eylül ayı sonlarında başlayacak.

Babasından kalan arazilere, 3 yıl önce emekli olduktan sonra pamuk ekmeye başlayan Turan Çocuk, "Çiftçilik benim baba mesleğim. 41 dönüm araziye pamuk ekimi yaptım; ancak bu yıl düzensiz giden hava şartları pamuğu da olumsuz etkiledi. Erkenci pamuk ürettik. Bugün de ilk hasadı yaptık. Beklentimiz büyük. Pamuk şu an için iyi, inşallah fiyatlar da düzgün olur. Ona göre hesabımızı yaparak, gelecek yıla hazırlık yapacağız" dedi.

İncirliova Ziraat Odası Başkanı Ali Kaykı ise "Biz çiftçiler olarak 6 ay pamuğa çocuk gibi baktık; ancak şu anda henüz ortada fiyat yok. Çiftçiler de pandemiden dolayı biraz tedirgin. Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Mehmet Hadi Tunç, ilçemizi ziyaret ettiğinde, pamukla ilgili çok güzel projelerinin olduğunu söyledi. Merakla bekliyoruz. 40 randıman çekirdeksiz pamuk 10 lira 80 kuruşa satılırken, tarlada yeni toplanan çekirdekli pamuğun kilo maliyeti ise 4 lira 70 kuruşu buluyor. Yeni hasat pamuğun kilosunu tarlada 5 liranın üzerinde satarsak çiftçiler olarak rahatlarız. Her bölge kendi ürününü ekerse biz ancak o şekilde para kazanabiliriz. Keşke taban fiyatlar önceden açıklansa" diye konuştu.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İncirliova Aydın Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title