Haberler

Aydın'da 7 Bin Kamu Çalışanına İcra Şoku

Aydın'da Değişik Kamu Kurum ve Kuruluşunda Çalışan Yaklaşık 7 Bin Kişi Haciz Şoku Yaşıyor. Geçen Yıllarda Özelleştirilen ve Özelleştirildikten Sonra El Değiştiren Sümerbank Tekstil'in Yeni Sahiplerinin Avukatları Aracılığı ile Aydın Merkez ve İlçelerinde Yaşayan Yüzde 90'ı Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Yaklaşık 7 Bin Kişi Hakkında İcra Takibi Başlatıldı. Karşılaştıkları Borç Senetleri ...

Aydın'da değişik kamu kurum ve kuruluşunda çalışan yaklaşık 7 bin kişi haciz şoku yaşıyor. Geçen yıllarda özelleştirilen ve özelleştirildikten sonra el değiştiren Sümerbank Tekstil'in yeni sahiplerinin avukatları aracılığı ile Aydın Merkez ve ilçelerinde yaşayan yüzde 90'ı kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan yaklaşık 7 bin kişi hakkında icra takibi başlatıldı. Karşılaştıkları borç senetleri ve ödeme emirleri karşısında ne yapacaklarını şaşıran ve içlerinde polislerin de bulunduğu çok sayıda vatandaş Aydın Adliyesi'ne giderek itiraz dilekçesi verdi. Müracaatın çok fazla olması nedeniyle Aydın Emniyet Müdürlüğü'nde itiraz eden vatandaşlar için masa oluşturuldu.

Edinilen bilgiye göre Aydın'da bulunan, özelleştirme dolayısıyla el değiştiren Sümer Ay Tekstil ve Deri Mamulleri Sanayi A.Ş tarafından Avukat Erdal Halis aracılığı ile il genelinde yaklaşık 7 bin kişi hakkında borç bildirgesi gönderildi. Gelen borç bildirgesi karşısında ne yapacaklarını şaşıran binlerce kişi borçlarının olmadığını ileri sürerek avukatı aradı. Ancak avukat tarafından 'İmzalı senediniz var. Borcunuzu ödeyin' cevabıyla karşılaşın vatandaşlar durumu Cumhuriyet Savcılığı'na bildirdiler. Çoğunluğu devlet memuru ve aralarında polislerin de bulunduğu yaklaşık 7 bin kişiye gelen 380 YTL ile 420 YTL arasındaki borç bildirgeleri karşısında ne yapacaklarını şaşıran vatandaşlar firmanın haksız kazanç elde etmek peşinde olduklarını iddia ederek yetkililerden yardım istediler. Borçlarını ödediklerini belirten vatandaşlar "Kamu kurumlarında yıllar önce kıyafet fişi verilir ve bu fişlerle bahse konu mağazaya gidip kıyafet alırdık. Bazen fişler aldığımız kıyafetlerin parasına yetmediği için bir kağıda imza atıp o borcu daha sonra ödüyorduk. Borçlarımızı ödedik. Ancak yıllar sonra yeniden borç senedi ile karşılaşıyoruz" diyerek yaşadıkları olaya tepki gösterdiler.

Bugün ifade vermek ve firmadan şikayetçi olmak amacıyla Aydın Emniyet Müdürlüğü'ne gelen vatandaşlardan Halil Erdem ve Mehmet Aldemir, iyi niyetle attıkları imzalar nedeniyle yıllar sonra kendilerinin dolandırılmak istendiğini iddia ettiler. Firma sahiplerine kimsenin ulaşamadığını belirten şahıslar böyle bir borçları bulunmadığını ve ödemeyi de yapmayacaklarını söylediler.

(İK-YK)

27.06.2007 18:53 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title