Haberler

Aydın'da Yaya Güvenliği İçin 3 Boyutlu Yaya Geçidi Yapıldı

Güncelleme:

Aydın'ın Efeler ilçesi sınırları içindeki Hürriyet Bulvarı üzerinde uygulanan 3 boyutlu yaya geçidi çalışmasıyla yayaların güvenli şekilde karşıdan karşıya geçmesi sağlanıyor.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, yeni yapılan uygulamayla, trafikte dikkatsiz sürücüler yüzünden tehdit altında olan yayaların güvenliğini sağlamayı amaçladıklarını söyledi. Sürücüler için optik yanılsama sağlayarak yavaşlamalarını daha sonra ise durmalarını sağlayan uygulama, sürücülerde yayalara karşı bir farkındalık da oluşturuyor. Sürücülerin yayalara gereken duyarlılığı göstermesini sağlayan yöntem, yaya geçitlerinin 3 boyut özellikli boyanmasıyla oluşturuluyor.

"İLK GÖRÜŞTE BARİKAT GİBİ GÖRÜNÜYOR"

Estetik bir görüntü de sağlayan yaya geçidine gelen sürücüler yaya geçidini ilk önce bir barikat olarak görüyor ve yavaşlamak sonra da durmak zorunda hissediyor. Yaya geçitlerinde yayaların başına gelmekte olan tehlikelerin önüne geçmek istediklerini söyleyen Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu "Yayaların güvenliği bizim için çok önemli. Birçok araç sürücüsü yaya geçitlerinde hızını azaltmayarak yayaların can güvenliğini tehlikeye atıyor. Yaptığımız uygulamayla araç sürücüleri optik yanılsamayla yaya geçidine gelmeden önce hızlarını azaltıyorlar ve yayalara daha fazla dikkat ediyorlar. 3 boyutlu yaya geçidi uygulamasıyla yayalarımızın güvenli bir şekilde karşıdan karşıya geçmelerini sağlamayı amaçlıyoruz" diye konuştu.

"AMACIMIZ YAYA GÜVELİĞİ"

Uygulamaya geçildiğinde okulların yakınlarındaki yaya geçitlerinin öncelikli olarak ele alınacağını belirten Çerçioğlu, Aydın'da çocukların güvenliğini sağlamak için bir adım daha attıklarını söyledi. Hayata geçirilen uygulamalarla tüm Türkiye'ye örnek olmaya devam ettiklerini ifade eden başkan Çerçioğlu "Hep ilkleri hayata geçiren belediye olarak Türkiye'ye örnek olmaya devam ediyoruz. Umuyoruz ki Türkiye'de ilklerden olan uygulamayla sürücüler yayaların güvenliği konusunda daha duyarlı olurlar" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Özlem Çerçioğlu Hürriyet Türkiye Aydın Komik - İlginç Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (35)

gercek ahmet:

sürücülerin göz yanılmasına sebebiyet verip ani frenlemeler yaparak zincirleme kazalar kacınılmaz elbetteki yayalara saygı olur bunu yapan kişiler üst veya alt gecit yapabilir bizdeki anlayış set ve barikat yaparak mani olmaya calışıyorlar bence olmaması gereken işler

14
4
yanıtYanıtla
atakan:

güzel bir uygulama ama ! araçlar barikat zannedip aniden fren yaparsa arkadaki aracın çarpma ihtimali yüksek gibi gözüküyor.

13
5
yanıtYanıtla
aaaaa:

mesafesini korusun o zaman

yanıt17
yanıt1
Atakan:

zaten sorunda buradan kaynaklanıyor kurallara uysak , yaya gecitlerinde yayalara yol versek ,takip mesafesini iyi ayarlasak böyle bir sisteme gerek kalmazdı.

yanıt0
yanıt0
FATSALI:

ÇOK SÜPER AMA bir sorun var çok kazayada sebep olabilir orada kaldırımda yüüryenler çok dikkat etmesi lazım

13
1
yanıtYanıtla
NUREDDİN:

BURADA BARİKAT VAR DEYİP GERİ GERİ GİDENİ GÖRÜRSENİZ ŞAŞIRMAYIN

13
1
yanıtYanıtla
gün gelir:

kazaya sebebiyet böyle iş mi olur

6
7
yanıtYanıtla
vay be:

iyi de arkadaş aniden duran arabaya arkadan da araba çarpacak sonra hepsi birlikte yayaya çarpacak bunu düşünmek çok basit

7
6
yanıtYanıtla
Bilirkişi:

Öyle olsa her yere bundan yapılır . İşgüzarca yapılan bir işlem daha tehlikeli kazalara sebebiyet verebilir sakıncalıdır.

11
2
yanıtYanıtla
ecadin:

cok güzel tüm illere lazım

7
3
yanıtYanıtla
Tüm 35 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title