Haberler

Aydın'da 2017 Yılında 554 Avcı Sertifika Aldı

Aydın’da 2017 yılı içerisinde farklı ilçelerde ve mahallelerde 25 adet avcı eğitim kursu düzenlenirken, bu kurslarda 554 avcı sertifika aldı.

Aydın'da 2017 yılı içerisinde farklı ilçelerde ve mahallelerde 25 adet avcı eğitim kursu düzenlenirken, bu kurslarda 554 avcı sertifika aldı.

Aydın'da bulunan av ve yaban hayvanlarının korunması, geliştirilmesi ve devamlılığının sağlanması için av kaynaklarını doğrudan kullanan avcı ve avcı adaylarının eğitilmesi ve başarılı olanlara belge verilmesi amacıyla Halk Eğitim Merkezleri ile iş birliği içerisinde Avcı Eğitim Kursları düzenleniyor.

Avcı Eğitimi ve Avcılık Belgesi Verilmesi Usul ve Esasları Hakkındaki Yönetmelik gereği en az 12 kursiyerin İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüklerine başvurmaları halinde Avcı Eğitim Kursları açılmaktadır. Aydın'da 2017 yılı içerisinde farklı ilçelerde ve mahallelerde 25 adet Avcı Eğitim Kursu düzenlenerek, sınavlarda başarılı olan kursiyerlerden 554 avcı adayına sertifikaları teslim edildi. Aydın'da 2017 yılı sonu itibariyle 7013 kayıtlı avcı bulunuyor. 2018 yılının ilk Avcı Eğitim Kursu Aydın'ın Kuyucak ilçesi Yeşildere Mahallesinde düzenlendi. Eğiticilerin planlanan takvime göre verdikleri eğitimin ardından yapılan sınavda 29 kursiyerin tamamı başarı göstererek sertifikalarını almaya hak kazandı.

Avcı eğitim kurslarıyla ilgili olarak detaylı bilgilere Doğa Koruma ve Milli Parklar Aydın İl Şube Müdürlüğü, Nazilli DKMP Şefliği veya Halk Eğitim Merkezi Müdürlüklerinden ulaşılabiliyor. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Aydın Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title