Haberler

Aydın'da 10 bin fidan toprakla buluşturuldu

Güncelleme:

AYDIN'ın Söke ilçesinde düzenlenen törenle, il genelindeki 17 ilçeyle birlikte Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında eş zamanlı olarak yapılan etkinliklerde toplam 10 bin fidan dikildi.

AYDIN'ın Söke ilçesinde düzenlenen törenle, il genelindeki 17 ilçeyle birlikte Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında eş zamanlı olarak yapılan etkinliklerde toplam 10 bin fidan dikildi.

Milli Ağaçlandırma günü kapsamında Aydın'da fidan dikme töreni düzenlendi. 'Haydi Aydın Fidan Dikmeye' adı altında Söke ilçesinin kırsal Ağaçlı Mahallesi Ovacık mevkiindeki geçen 29 Eylül'de orman yangını çıkan alanda tören düzenlendi. Törene Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, Söke Kaymakamı Soner Zeybek, daire müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Aydın'daki diğer 17 ilçeyle birlikte bugün saat 11.11'de eş zamanlı fidan dikimi yapıldı. Toplam 10 bin kızılçam ve servi fidanı toprakla buluşturulup, can suyu verildi. Söke'deki alana ise 20 fidan dikildi.

'YANAN HİÇBİR ALAN BAŞKA AMAÇ İÇİN KULLANILMAYACAKTIR'

Aydın Valisi Hüseyin Aksoy fidan dikim töreninde yaptığı konuşmasında, "Bilindiği üzere burası çıkan yangında zarar gören bir orman alanımızdı. Orman Genel Müdürlüğü ve Tarım ve Orman Bakanlığımızın koordinasyonunda öncelikle yanan orman alanlarının ağaçlandırılması konusunda geçmişte olduğu gibi bugün de hassasiyet gösterilmektedir. Yanan hiçbir alanın başka bir amaç için kullanılması söz konusu edilmeyecektir. Bütün alanlar ağaçlandırılıp, yine orman haline dönüştürülecektir. Türkiye, orman varlıklarına baktığımızda yüz ölçümünün yüzde 28'ini ormanlar oluşturmaktadır. Aydın'a baktığımızda da bu oran yüz ölçümünün yüzde 40'ına isabet etmektedir. Aydın, orman varlığı bakımından oldukça zengin bir ildir. Bu zenginliğimizi daha iyi bir noktaya taşıyabilmek için mevcut ormanlarımızı korumak ve yeni orman alanları üretmek adına da bu tür faaliyetlerimize bundan sonra da devam edeceğiz. İhtiyaç duyduğumuz oksijeni ağaçlardan sağlıyoruz. Ağaçların önemini farklı bir boyuta taşımak ve özellikle gençlerimizin bu alandaki hassasiyetlerini daha üst noktalara taşımak zorundayız. Bugün Aydın genelinde 303 hektarlık ormanlık alan yangınlardan zarar gördü. Ama hemen teşkilatımız bunlarla ilgili çalışmayı başlattı. Hızlı bir şekilde buraları yeniden ağaçlandırmak için bütün kurum ve kuruluşlarımızla iş birliği içerisinde bu çalışmaları devam ediyoruz. Küçük bir dalgınlık ve dikkatsizlik bazen büyük yangınlara neden olabiliyor. Bu bakımdan vatandaşlarımızın daha duyarlı ve dikkatli olması orman yangınları ile mücadelede bize en önemli katkıdır" diye konuştu.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Aydın Eylül Söke Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title