Haberler

Aydın: Çine Barajı'na 25 Milyon Ytl Ek Ödenek Çıktı

Aydın'da inşaatı devam eden Çine Barajı için 25 milyon YTL ek ödenek gönderileceği bildirildi.

Aydın'da inşaatı devam eden Çine Barajı için 25 milyon YTL ek ödenek gönderileceği bildirildi.

Gündeme alındığı 1963 yılından bu yana Aydın'ın en büyük özlemi haline gelen ve 1995 yılında ihalesi yapılan Çine Barajı ve HES ikmal inşaatında beklenen mutlu sona yaklaşılıyor. Başbakan Erdoğan'a taziye ziyaretine ve parti içi bazı toplantılara katılmak üzere gittiği Ankara'dan dün dönen AK Parti Aydın İl Başkanı Mehmet Erdem yaptığı açıklamada, "Başbakan Erdoğan, Aydın-Muğla bölünmüş karayolu açılışı için ilimize geldiğinde Çine Barajı'nda da incelemelerde bulunmuş ve barajın 2008 yılında tamamlanması konusunda söz vermişti. Sayın Başbakanımıza Çine Barajı'nın durumu hakkında bilgiler sunduk, ve barajın bir an önce tamamlanarak 2008 yılında su tutar hale gelmesi için 25 milyon YTL daha ek ödenek çıkarttı. Bunun yanında Koçarlı ve Kuyucak ilçelerinde ihtiyaç olan Anadolu Liseleri'nin 'olur yazısı' da Milli Eğitim Bakanımız Hüseyin Çelik tarafından imzalandı. Ankara'dan Aydın'a Çine Barajı'nın 25 milyon YTL ek ödeneği ve 2 Anadolu Lisesi'nin tapusuyla döndüm. Yıl sonuna kadar Çine Barajı için ek ödenekler devam edecek" dedi.

AK Parti olarak yatırımlara büyük önem verdiklerini, öncelik sırasına göre Aydın'daki tüm yatırımların kısa sürede tamamlanacağını ifade eden Erdem, Çine Barajı inşaatında gövdenin 50 metreyi aştığını söyledi. Erdem, Tamamlandığında 22 bin 358 hektarlık alana hayat verecek, 9 bin 100 hektarlık arazinin de taşkından korunmasını sağlayacak olan Çine Barajı yılda 118 milyon kilovat/saat enerji üretimi gerçekleştirilecektir. Bu nedenle ilimizin birinci sorunu haline gelen ve her kesim tarafından bir an önce tamamlanması istenilen Çine Barajı inşaatı için AK Parti olarak gereken her şeyi yapıyoruz" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title