Haberler

Aydın: CHP'nin Gecesine Katılan Rektör Adayından Açıklama

- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın İl Teşkilatının Önceki Gece Düzenlenen Dayanışma Gecesine Katılan Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (Adü) Rektör Adayı Prof. Dr. Şükrü Boylu "Gecenin CHP'nin Dayanışma Gecesi Olduğunu Bilmiyordum" Dedi.

- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın İl teşkilatının önceki gece düzenlenen dayanışma gecesine katılan Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektör adayı Prof. Dr. Şükrü Boylu "Gecenin CHP'nin dayanışma gecesi olduğunu bilmiyordum" dedi.

CHP Aydın İl Teşkilatı tarafından önceki gece Karya Restoran'da dayanışma yemeği düzenlenmiş geceye CHP Aydın Milletvekillerinin yanı sıra partili belediye başkanları, il ve merkez ile başkanı, yönetim kurulu üyeleri, partliler ve ADÜ Rektör adayı Prof. Dr. Şükrü Boylu da katılmıştı. ADÜ Rektörlüğü için 10 Ekim günü yapılan seçimlerde ise Prof. Dr. Boylu 6 aday arasında 183 oy ile birinci sırada yer almış ve atanması için ismi YÖK'e gitmişti. Rektör adayı Prof. Dr. Şükrü Boylu'nun CHP'nin dayanışma gecesinde çekilmiş fotoğrafları Aydın'daki bazı gazetelerde yorumsuz olarak verildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Prof. Dr. Şükrü Boylu, "Ben bu geceyi 'Cumhuriyet Kutlaması' için tertip edilmiş bir gece olarak biliyordum. Parti yemeği olduğunu CHP'nin dayanışma gecesi adı altında yapıldığını sonradan öğrendim. Terk edebilirdim de. Ancak o anda nasıl davranacağımı şaşırdım. Yolumuza ders alarak ilerleyeceğiz. Biz siyasi kimliği olan biri değil, akademik kimliğimizle bir yerlere gelmek isteyen kişiyiz. Ben her siyasi partiye eşit mesafedeyim" ifadelerine yer verdi.

AK Parti Aydın İl Başkanı Mehmet Erdem ise, herkesin siyasi tercihine saygılarının olduğunu belirterek "Birilerini siyasi görüşlerinden ötürü eleştirmemiz yanlış olur. Ancak Aydın Adnan Menderes Üniversitemiz'in Rektörlüğü'ne aday olmuş birinin siyasi görüşünü net bir şekilde ortaya koyması toplum tarafından hoş karşılanmaz. Bize göre rektör adayı toplumun tüm kesimlerini kucaklayıcı olmalıdır" dedi.

(İK-YK)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title