Haberler

Aydın: 'Bembeyaz Koçarlı Projesi'nde 44 Köy Beyaza Büründü

Aydın'ın Koçarlı İlçesi'nde, kaymakamlık tarafından başlatılan 'Bembeyaz Koçarlı Projesi' kapsamında ilçe genelindeki 44 köyde evler beyaza boyanarak, en temiz köyün muhtarı ve en temiz evlerin sahipleri plaketle ödüllendirildi.

Aydın'ın Koçarlı İlçesi'nde, kaymakamlık tarafından başlatılan 'Bembeyaz Koçarlı Projesi' kapsamında ilçe genelindeki 44 köyde evler beyaza boyanarak, en temiz köyün muhtarı ve en temiz evlerin sahipleri plaketle ödüllendirildi.

Geçen yıl Vali Malay'ın ilk fırçasıyla başlayan projede, bu yıl 10 Mayıs-10 Haziran 2006 tarihleri arasında düzenlenen yarışma kapsamında ilçe merkezi ve 44 köyde yaklaşık 5 bin konut, işyeri ve ahır badana yapılarak tamamen beyaza büründü. Güdüşlü Köyü'nde düzenlenen ödül törenine Aydın Valisi Mustafa Malay, projenin fikir babası Koçarlı Kaymakamı Mustafa Özarslan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halil İbrahim Aktemur, Koçarlı Belediye Başkanı Cengiz Şen, Sağlık Müdürü Mehmet Çobanoğlu, İl Çevre ve Orman Müdürü Veli Yorgalı, Güdüşlü Köyü Muhtarı Tercan Arıcı, Koçarlı İl Genel Meclisi üyeleri, Koçarlı köylerinin muhtarları ve yarışmada dereceye giren evlerin hanımları katıldı. Törende konuşan Vali Malay, sağlık ve imanın yarısının temizlik olduğunu belirterek, gördüğü manzara karşısında çok etkilendiğini söyledi.

Projenin asıl amacının insanları yarıştırmak değil insanların daha temiz ve sağlıklı ortamlarda yaşamasını sağlamak olduğunu belirten Koçarlı Kaymakamı Mustafa Özarslan ise, badanalama işleminin tamamlanmasıyla birlikte ilçe genelinde sağlık harcamalarının ciddi miktarda düştüğünü söyledi. Yaz mevsimi girmesine rağmen hiçbir köyde sinek sorunu yaşanmadığını ifade eden Özarslan, "Amacımız insanlarımızı yarıştırmak değil eğitmektir. Globalleşen dünyada artık herkes her şeyi biliyor. Ancak bir davranış değişikliği olmadıkça, eğitim boşuna zaman kaybı ve kaynak israfıdır. Biz Koçarlı ve köylerinde yaşayan halkımıza temizliğin önemini anlattık. Ve kısa sürede bu eğitimin semeresini gördük. Beyaz, bizim milletimizin bir simgesidir. Çocuğumuz doğar, beyaz kundağa sararız, sünnet çocuklarımıza beyaz giydiririz, gelin olan kızlarımız da beyaz gelinlik giyer. Şanlı bayrağımızın ay yıldızı beyazdır, insanlarımız ölünce de beyaz kefene sarar ebedi yolculuğuna o şekilde uğurlarız. Kısacası beyaz sağlıktır. Şimdi de Koçarlımızı beyaza boyadık. Hepimiz sağlıklıyız, daha mutluyuz. Kampanyamıza destek verip evlerini ve köylerini beyaza boyayan başta köylülerimiz olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Artık ilçe sınırları içerisinde sinek ve bulaşıcı hastalık sorunu kalmadı. Bu geleneğin bundan sonra da devem ettirilmesini istiyorum" dedi.

Koçarlı'nın en temiz köyü seçilen Güdüşlü Köyü Muhtarı Tercan Arıcı da, çok zor şartlarda çevre hizmeti verdiklerini belirterek, temizlik konusunda her türlü donanıma sahip belediyelerden destek beklediklerini söyledi.

Tören sonunda projeye destek veren tüm köy muhtarları ile en temiz evlerin hanımları ödüllendirildi. Proje kapsamında Sağlık Müdürlüğü tarafından 44 köy muhtarına sivrisinek ve lavrayla mücadele eğitimi verildiği de bildirildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Trabzonspor Karagümrük maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! TS Karagümrük maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Survivor Damla elendi mi? Survivor Damla gitti mi 24 Nisan 2024? Trabzonspor Karagümrük maçı CANLI izle! 24 Nisan TS Karagümrük ZTK maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Sandık Kokusu 20. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title