Haberler

Aydın Belediye Başkanı Ortekin'den 'Su' Açıklaması

Kuraklık Tehlikesiyle Birlikte Gündeme Gelen 'Su' Sorununu Görüşen Bakanlar Kurulu'nun Kararına Göre Aydın Türkiye'deki En Kritik 7 İl Arasında Yer Alırken, Belediye Başkanı İlhami Ortekin, Susuzlukla İlgili Her Türlü Tedbiri Aldıklarını Söyledi.

Kuraklık tehlikesiyle birlikte gündeme gelen 'su' sorununu görüşen Bakanlar Kurulu'nun kararına göre Aydın Türkiye'deki en kritik 7 il arasında yer alırken, Belediye Başkanı İlhami Ortekin, susuzlukla ilgili her türlü tedbiri aldıklarını söyledi.

Bilindiği gibi dün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklama yapan Hükümet Sözcüsü, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, ülke genelinde Şırnak, Sinop, Ankara, Nevşehir, Erzurum, Çorum ve Aydın'da su konusunda sıkıntı yaşandığını ve kısa vadede tedbir alınmasını istemişti.

Aydın Belediyesi olarak su konusundaki tedbirleri 4 yıl önce aldıklarını ve şu anda park ve bahçelerin sulanmasına kadar belediyenin sorumluluk alanı içerisinde hiçbir sıkıntının olmadığını ifade eden Başkan İlhami Ortekin, belediyelerde en çok su kaybının, altyapı eksikliği ve bilinçsiz kullanımdan kaynaklandığını iddia etti. Aydın'da şehir merkezinin şebekelerinin yenilenmesi ile mevcut suda yaklaşık yüzde 50 oranında tasarruf sağlandığını kaydeden Ortekin, il genelinde su sorunun olabileceğini ancak Aydın şehir merkezinde herhangi bir sorunun olmadığını söyledi. Başkan Ortekin, "Aydın son yılların en kurak mevsimini geçen yıl yaşadık. Altyapıyı baştan sona yenilememiz sayesinde hiç su sıkıntısı yaşamadık. Bunda halkımızın bilinçli kullanımının da büyük etkisi var. Bu yıl geçen yıla göre su rezervlerimizde yüzde 30 artış var. Olağanüstü bir durum olmadığı sürece Allah'ın izniyle Aydın şehir merkezinde su sıkıntısı yok" dedi.

(İK) 03.06.2008 16:52 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Uraz Kaygılaroğlu olayı nedir? Kaygılaroğlu neden linç edildi? Açıklama yaptı mı? RÖNESANS GAYRİMENKUL HALKA ARZ: Rönesans Gayrimenkul katılım endeksine uygun mu, kaç lot verir? Hastane randevusu alıp gitmeyenlerin cezası ne olacak? Fahrettin Koca açıklama yaptı mı? ABD Başkanı Biden'dan skandal açıklama! | Biden ne söyledi? Biden amcasının yendiğini mi söyledi? Zeynep Bastık hasta mı? Zeynep Bastık'ın sağlık durumu nasıl? Zeynep Bastık neden ameliyat oluyor? Azra Akın'ın çocuğu mu oldu? Azra Akın'ın çocuğunun cinsiyeti ne? Azra Akın'ın kaç çocuğu var? Terör örgütü sözde sorumlusu Fehmi Oral Meşe yakalandı mı? Fehmi Oral Meşe kimdir? İstanbul'da bugün hava nasıl olacak? AKOM uyardı! İstanbul'da sağanak yağış mı bekleniyor? Kabine'de değişim olacak mı? Ömer Çelik sorulara ne cevap verdi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı şifresiz mi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı hangi kanalda, ücretsiz mi, bedava mı olacak? Meliha Akyol kimdir? AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol kaç yaşında, nereli? Kahramanmaraş'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! Kahramanmaraş'ta kaç şiddetinde ve büyüklüğünde deprem oldu? SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ YATTI MI? 31 Mart Yerel Seçim görevli ücretleri ne zaman hesaplara yatırılacak? HALKA ARZ TAKVİMİ | Bu hafta hangi şirketler halka arz oluyor? Hangi şirket halka arz oluyor, kaç lot veriyor? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 17 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title