Haberler

Aydın: Bayan Terörist Antalya'ya Gönderildi

Geçtiğimiz yıl Kuşadası'nı kana bulayan bombalı eylemin zanlısı, R.Y., Antalya'da yakalandıktan sonra Kuşadası'na getirilerek sorgulandı.

Geçtiğimiz yıl Kuşadası'nı kana bulayan bombalı eylemin zanlısı, R.Y., Antalya'da yakalandıktan sonra Kuşadası'na getirilerek sorgulandı.

Polis tarafından gizli yürütülen soruşturma sonunda, Aydın Emniyet Müdürü Yılmaz Orhan, yer tespiti için Aydın'a getirilen R.Y'nin bugün sabah saatlerinde Antalya'ya gönderildiğini söyledi.

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde kaldıkları otelde yakalanan Kuşadası bombacısı R.Y. isimli kadın terörist ile E.K. ve V.T. isimli erkek örgüt üyelerinin yanlarında 1.5 kilogram patlayıcı, bomba patlatmakta kullanılan cep telefonu düzenekleri de ele geçirilmişti. Yakalanan R.Y. isimli kadın teröristin, geçen yıl Kuşadası'ndaki Atatürk Anıtı'nın arkasındaki tuvalete yerleştirdikleri bomba ile başkomiser Yaşar Erkoç'un şehit olması, dört polis memurun da yaralandığı bombalama olayının zanlısı olduğu belirlendi.

Bayan teröristin Kuşadası'nda olay yeri tatbikatı yaptırılmak üzere Aydın'a getirildiği, yakalanan diğer teröristlerin Kuşadası olayı ile bağlantısını bulunmadığı öğrenildi. Aydın Emniyet Müdürü Yılmaz Orhan, Aydın'a getirilen Kuşadası bombacısı R.Y.'nin Antalya'ya gönderildiğini söyledi. Diğer yandan, kadın terörist R.Y., Kuşadası'nda 30 Nisan 2005 tarihinde gerçekleştirilen bombalama olayının soruşturmasının ve tatbikatının yapılması için Kuşadası'na Aydın Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı özel bir ekip tarafından Alanya'dan teslim alınarak getirildi. Kuşadası'na getirilen kadın terörist R.Y.'ye daha önceki bombalama olayının faillerinin yargılanması sırasında yaşanan olaylar nedeniyle çok gizli bir yer gösterilme yaptırıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title