Haberler

Aydın: Bakan Koç Aydın'da

Çeşitli gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Aydın'a gelen Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, bakan olduktan sonra ilk defa köyüne giderek, köylüleriyle arasındaki gerginliği sona erdirdi.

Çeşitli gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Aydın'a gelen Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, bakan olduktan sonra ilk defa köyüne giderek, köylüleriyle arasındaki gerginliği sona erdirdi.

28 Mart yerel seçimlerinde Aydın'ın Köşk İlçesi'ne bağlı köyü Ilıdağ'dan Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) AK Parti'den daha fazla oy alması nedeniyle köylüleriyle arası açılan Bakan Koç, baba evi Ilıdağ'ı ziyaret ederek köylüleriyle arasındaki buzları eritti. Köye girişinde davul ve zurnalarla karşılanan Bakan Koç, Ilıdağ'ın modern bir köy olduğunu söyleyerek, kendisinin Ilıdağ'dan çıkmış bir kişi olarak Ilıdağ'ın modern bir köy olduğunu ispatladıklarını ifade etti. Bakan Koç'un köyünü ziyaret etmesi, yaklaşık 2 bin 500 kişilik nüfusa sahip Ilıdağ'da bayram havası oluştururken, köylüler alkış ve ıslıklarıyla sık sık Bakan Koç'un konuşmasını kesti. Köylüler, bakanla el sıkışmak ve görüşmek için uzun kuyruklar oluşturdu. Zaman zaman izdihamın da yaşandığı ziyarette, Atilla Koç'un esprili ve neşeli tavırları dikkat çekti. 3 Kasım 2002 seçimlerinden sonra bir defa köyüne ziyaret eden Bakan Koç, genel seçimlerin ardından yapılan 28 Mart Yerel seçimlerinde Ilıdağ'daki sandıklardan CHP'ye AK Parti'den daha fazla oy çıkması nedeniyle köyünü bir daha ziyaret etmemişti. Bakan olduktan sonra köyüne ilk ziyaretini yapan Koç, köylüleriyle barışarak aradaki buzları eritti. Köyüne yapmış olduğu ziyaretin anısına ve barışma nedeniyle köyünün 4 kilometrelik asfalt yolunu yaz sezonunda genişleterek tekrar asfaltlanacağını müjdeleyen Bakan Koç, köyün en büyük sorunlarının başında gelen pazar yeri sorununu da gönderecek oldukları 3 bin adet parke taşıyla çözeceklerini söyledi. Yol yapımı çalışmaları sırasında bahçe sahiplerinin zeytin ağaçlarının yıkılacak olması dolayısıyla zorluk çıkarmamalarını isteyen Bakan Koç, zeytin ağacı için yol yapımı sırasında zorluk çıkarsa, yol yapımını durduracaklarını ve yolu yapmayacaklarını belirtti.

Köylülerinden zorluk çıkarmayacaklarına dair söz alan Bakan Koç, "Ilıdağlı olmak dik kafalık gerektirir. Dik kafalı olmanızın cezasını çekersiniz, ben unutmadım. Bunu gelecek seçimde göreceğiz. Ama bir dik kafalılığı sizin kadar yapma hakkına bir Ilıdağlı olarak sahibim. Sevgili Ilıdağlılar, benim dik kafalılığımda bu kadar. Yine beraber olduk. Düşmanın taşı değil, dostun gülü insanı incitirmiş. Onun için sevgili Ilıdağlılar bir daha beni incitmeyin. Bu sefer inatçılığımdan kolay kolay vazgeçmem. Sizde Ilıdağlı'sınız, ben de Ilıdağlı'yım. 3 bin adet parke taşını, pazar yerini yapmanız için il genel meclisimiz ve valiliğimiz size gönderecek. Bu bir. İkincisi yolunuzu yalnız asfaltlayacağız. Aynı zamanda genişleteceğiz. Diyeceksiniz ki 'Oy mu istiyorsunuz?' Hayır, oy istemiyoruz. Zaten onu vermeye mecbursunuz. Ayıp olur. Sonra böyle oy mu istenir? Hele sizden oy istemek. Ben sizin yaptığınız ayıbı yapmam. Bu yolu genişleteceğiz. Güzel bir asfalt yapacağız. Ama biriniz bir zeytin ağacı meselesi yaparsanız vallahi de billahi de bırakır gideriz. Bu seferlik bu kadar yeter. İlk barışmak için bu kadar hizmet yeter" diye konuştu.

Ilıdağ köyü ziyareti sırasında muhalefete de eleştiriler yönelten Bakan Koç, "O menfur suikastı yapan adamın yakalanmadığını düşünün. Gök kubbeyi başımıza geçirirlerdi politika ihtiyarları, politika eskileri. Ama Allah koruyor. Niye koruyor? Çünkü biz, sizlere Allah rızası için hizmet etmekten baka bir şey düşünmüyoruz" ifadelerini kullandı.

Bakan Koç'un köyünü ziyaretinde kendisine Aydın Valisi Mustafa Malay, Köşk İlçesi Kaymakamı İsmail Soykan, Aydın İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halil İbrahim Aktemur ve Aydın İl Genel Meclisi Başkanı İsmail Hakkı Eser eşlik etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title