Haberler

Aydın - Bakan Elvan'dan Yabancı Yatırımcıya Devlet Güvencesi

Bakan Elvan'dan yabancı yatırımcıya devlet güvencesiAydın'ın Söke İlçesi'nde Türk Danimarka ortak yapımı balık yemi üretim fabrikasının açılış törenine katılan Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, "15 Temmuz darbe girişimine rağmen yabancı yatırımcılar ülkemizi tercih ediyor.

Bakan Elvan'dan yabancı yatırımcıya devlet güvencesi

Aydın'ın Söke İlçesi'nde Türk Danimarka ortak yapımı balık yemi üretim fabrikasının açılış törenine katılan Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, "15 Temmuz darbe girişimine rağmen yabancı yatırımcılar ülkemizi tercih ediyor. Ülkemize yatırım yapan herkesin güvencesi devlettir, hükümettir ve millettir" diye konuştu.

Türk-Danimarka ortak yapımı Biomar-Sagun balık yemi üretim fabrikası Söke Organize Sanayi Bölgesi'nde törenle hizmete açıldı. Törene Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, AK Parti Aydın Miletvekilleri Mustafa Savaş ve Abdurahman Öz, Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, Söke Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu, Türkiye İhracatçılar Birliği Meclis Başkanı Mehmet Büyükelçi, Biomar-Sagun Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Sagun ve Danimarkalı ortağı Carlos Diyaz, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Oğulcan Kaan Sagun ve çok sayıda davetli katıldı. Söke OSB'de faaliyete geçen balık üretim fabrikasının tanıtım filminde fabrikanın 50 bin ton üretim kapasitesine sahip olduğu, Türkiye'nin en modern tam otomatik balık yemi fabrikası olduğu anlatıldı.

YABANCI YATIRIMCIYA ÇAĞRI

En büyük balık yemi üreticilerinden olan Biomar ile su ürünleri firması Sagun firmasının kurduğu ortaklığın gurur verici olduğunu söyleyen Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, "FETÖ'nün yurt dışında ülkemize yönelik son derece olumsuz ve yalan algı operasyonuna rağmen ülkemiz yabancı firmaların ilgi odağı olmaya devam ediyor. Türkiye büyümeğe ve güçlenmeye devam ediyor. Siz yatırımcı olarak Türkiye'ye ayak bastığınız andan itibaren hükümetimizin, bizlerin ve Türk Milletinin güvencesi altındasınız. Dünyanın sayılı firmalarından birisinin gelip burada yatırım yapması bizim için son derece önemli ve anlamlıdır. Türkiye'ye yatırım yapan her firma yaptığı yatırımıyla büyümüştür. Bunca karalamaya rağmen Türkiye önemli yatırım yapılan bir ülkedir. Buraya yatırım yapan herkesin arkasındayız, onların koluyuz kanadıyız, onların sıkıntısı onların derdi bizim derdimizdir" dedi.

"İHRACATI 3 MİLYON DOLARA ÇIKARACAĞIZ"

Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak ise, kentin gerek tarımsal üretim itibarıyla gerekse sanayi bölgesi olması itibarıyla kapasitesi en yüksek olan illerden birisi olduğunu söyleyerek "Şu anda ihracatımız 750 milyon dolar civarındadır. En kısa sürede bu ihracatı 3 milyon dolara çıkarmayı hedefliyoruz. Bunu hep birlikte başaracağız. Tesisimiz Aydınımıza hayırlı olsun" dedi.

Son olarak Biomar-Sagun Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Oğulcan Kaan Sagun balıkçılık sektörüne hem üretim hem ihracat yaptıklarını belirterek balık yemi üretiminde ikinci sırada yer aldıklarını açıkladı. Konuşmaların ardından Bakan Lütfi Elvan ve yanındakiler fabrikayı gezip çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Aydın Söke Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title