Haberler

Aydın: Aydın Sivil Toplum Platformu'ndan Fransa'ya Tepki

Aydın Sivil Toplum Platformu Dönem Sözcüsü Veli Tiryaki, Fransız Parlamentosu'nda Sözde Ermeni Soykırımını İnkar Yasa Tasarısının Oylanmasına Tepki Gösterdi. Fransız Mallarını Boykot Edeceklerini Belirten Tiryaki, "Tarihsel Belgelere Dayanmayan Sözde Ermeni Soykırım İnkar Yasası Küstahlığını, Tarihsel Türk Düşmanlığı Olarak Görüyoruz" Dedi.

Aydın Sivil Toplum Platformu Dönem Sözcüsü Veli Tiryaki, Fransız Parlamentosu'nda sözde Ermeni soykırımını inkar yasa tasarısının oylanmasına tepki gösterdi. Fransız mallarını boykot edeceklerini belirten Tiryaki, "Tarihsel belgelere dayanmayan sözde Ermeni soykırım inkar yasası küstahlığını, tarihsel Türk düşmanlığı olarak görüyoruz" dedi.

Türkiye ile Fransa'nın 6 milyar dolarlık ticareti olduğunu belirten Veli Tiryaki, "Fransa'nın sömürgeci tarihinde Cezayir'de gerçekleştirdiği soykırım örneği ortadayken, tarihsel belgelere dayanmayan sözde Ermeni soykırım inkar yasası küstahlığını, tarihsel Türk düşmanlığı olarak görüyoruz. Fransa Cumhurbaşkanı'nın, sözde Ermeni soykırımının tanınmasının AB üyeliği için kriter olduğu yolundaki açıklamasının ardından Fransız Ulusal Meclisi'nin gündeme aldığı inkar yasasının geri alınarak, hatadan dönülmesini bekliyoruz. Fransa, bunun bedelini ödeyemez" diye konuştu.

Fransız Kuvvetleri'nin 132 yıl kaldıkları Cezayir'de bağımsızlık istediler diye savunmasız 1.5 milyon Müslüman Cezayirli'yi tanklarla, toplarla, ağır işkencelerle katlettiğini belirten Tiryaki, "Fransız haçlı zihniyeti, önce Cezayir'de yaptığı soykırımı tanımalıdır. Kendi ayıbını gizleyen ve yapılıp yapılmadığı belli olmayan bir sözde Ermeni soykırımını bahane edip 280 bin Ermeni oyu için Türkiye'ye saldıran politikacıların, tarihsel gerçekleri araştırmacılara bırakmalarını bekliyoruz" ifadelerine yer verdi.

Fransa İçişleri Bakanı'na da uyarıda bulunan Aydın Sivil Toplum Platformu Dönem Sözcüsü Veli Tiryaki, "Türkiye, tehdit ve şantaja boyun eğmeyecek kadar onurludur. Nicholas Sarkozy, 301. madde ifade özgürlüğünü kısıtlayan bir madde değildir. Fransa Ulusal Meclisi'ne sesleniyoruz. Siz parayı seversiniz. Türkiye'nin 6 milyar dolar ticaret yaptığı ülke olarak elinizi başınıza alıp tekrar düşünün. Türkiye otomobil pazarının yüzde 25'ini elinde bulunduran Renault, Peugeot, Citroen, Carrefor ve daha nice Fransız sermayeli mallarını boykot edeceğiz" diyerek Aydın'da sivil toplum örgütlerinin öncülüğünde, esnaf ve işadamlarının desteğiyle Cezayir Soykırım Anıtı dikmek için hazırlıklara başladıklarını söyledi. Tiryaki, en kısa zamanda Aydın Belediyesi'nin uygun göreceği bir yere soykırım anıtını dikeceklerini, bunun için de en uygun yerin otoban girişi olduğunu düşündüklerini ifade etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattı neden çalışmıyor? Üsküdar- Samandıra metro hattında kaza mı oldu? Şevket Çoruh'a Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'a ne zaman geri dönecek? 1 Mayıs'ta Taksim meydanında kutlama yapılacak mı? Vali açıklama yaptı mı? 24 Nisan'da okullar tatil mi? 24 Nisan tatil mi? 24 Nisan'da okullar tatil olacak mı? ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title