Haberler

Aydın: Aydın Polis Okulu'nda Mezuniyet Coşkusu

Aydın Polis Meslek Yüksekokulu (MYO) 4. dönem mezunları, bugün düzenlenen törenle diplomalarını aldı.

Aydın Polis Meslek Yüksekokulu (MYO) 4. dönem mezunları, bugün düzenlenen törenle diplomalarını aldı.

Aydın Polis Meslek Yüksekokulu'nda düzenlenen törene, Vali Mustafa Malay, İçişleri eski Bakanı Nahit Menteşe, Belediye Başkanı İlhami Ortekin, Emniyet Müdürü Yılmaz Orhan, Polis Okulu Müdür Vekili Şükrü Rafet Mert, daire müdürleri, polis okulu öğrencileri ve aileleri katıldı. Vali Malay, mezun olan polislere hitaben yaptığı konuşmada, polislerin görev ve yetkilerini bilinçli kullanmalarını istedi. Kendisinin de polis teşkilatından geldiğini hatırlatan Vali Malay, "Polislikte başarılı olmak için halkın güvenini kazanmak şarttır. Tek amacınız mensubu olduğunuz milletin huzur ve güvenini sağlamaktır. Ülkenin huzurlu bir ortama sahip olması için iyi yetişmiş polisleri mesleğe kazandırmalıyız. Halkın güvenini kaybeden polisin başarılı olması mümkün değildir. Bugün buradan ayrılıp yurdun çeşitli yerlerinde göreve başlayacaksınız. Halkla iç içe olun. Eğer halkın size olan güvenini kaybederseniz mutlaka görev yerinizi değiştirin" dedi.

Aydın Polis Okulu Müdür Vekili Mert ise, mezun olan 131 polisin 21. yüzyıla hazır birer polis olarak yetiştirildiğini belirterek, okulun kurulduğu günden bu yana teşkilata 3 bin 14 polis kazandırdığını söyledi. Mert, "26 Haziran 2006 tarihinde açılışı yapılacak olan Aydın Polis Eğitim Merkezi ile ilimiz yeni bir meslek kuruluşuna sahip oluyor. Her dönem burada 500 fakülte mezununa gerekli eğitimi vererek bir yıl içerisinde bin yeni polis yetiştirilecektir"diye konuştu.

4. dönem birincisi Ali Aydın Saçıkara ise konuşmasında, 2 yıllık eğitimi başarıyla tamamlayarak tarihi şerefle dolu olan bir kuruma katılmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.

Konuşmaların ardından bu yıl ilk 3 dereceye giren Ali Aydın Saçıkara, Murat Koç ve Fatih Bulut isimli öğrencilere çeşitli ödüler verildi. Dönem birincisi tarafından yaş kütüğüne plaket çakılmasının ardından program yemin töreniyle sona erdi. Tören sonunda polis okulu öğrencileri tarafından sunulan Aydın yöresine ait zeybek oyunu ayakta alkışlandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title